mandag 29. mars 2010

Vårtegn

Bildet er ikke tatt her i landet, men blomstene titter nok frem her også de neste ukene.

søndag 28. mars 2010

Hagekolleksjonen

H&M har i disse dager kommet med en nydelig og delikat kolleksjon: The Garden Collection. Den består av søte sommerkjoler, blomstrete topper og fargerikt tilbehør. Det er så mye fint og jeg ønsker meg flere av plaggene. Heldigvis for lommeboka mi er nesten alle tingene utsolgt.

Bildene er hentet fra www.hm.com

lørdag 27. mars 2010

Vårens første solnedgang

Det er kanskje ikke vårens første solnedgang, men det er den første solnedgangen jeg har tatt bilde av i år. Vårstemningen kom snikende mens smeltevannet rant rundt skoene mine da jeg tok disse bildene.


Himmelen ser ut som et maleri. Jeg synes det er litt fint og rart på en gang.

fredag 26. mars 2010

Påske!

Her i huset venter vi ikke med påskeegg til den siste helga i påsken for sånt har vi ikke tålmodighet til! I år blir det et litt annerledes påskeegg på oss for i Skottland plukket jeg med meg han her:


Skottene har visst ikke slike påskeegg som vi har, men de kjøper store og hule sjokoladeegg i stedet. Jeg skulle gjerne tatt med et stort og flott sjokoladeegg men jeg var redd det skulle knuse på veien hjem, og derfor falt valget på denne lille karen som er fylt med små sjokoladepletter og virket ganske kraftig og kompakt. Jeg kjøpte med noen ekstra i gave, og alle kom seg til Norge like hele. Nå gleder jeg meg til å sette tenna i den jeg fikk sikret meg tidligere i dag.


onsdag 24. mars 2010

Vinterens siste krampetrekning

De siste dagene har det smeltet masse snø, og gradestokken har stort sett holdt seg på den røde siden. Men en dag denne uka våknet jeg til en hvitkledd verden igjen, så jeg passet på å ta med meg kameraet ut for å dokumentere det jeg tror kan være det siste skikkelige snøfallet vi får denne vinteren.


Bjørka vil så gjerne at våren skal komme. Denne så direkte trist ut.


Dessverre ble bildene litt mørke, og siden jeg jeg ikke synes blokker er så fin bakgrunn var det ikke lett å ta så mange bilder der jeg hastet avgårde til bilen for å rekke jobben.

mandag 22. mars 2010

Brudebukett

Siden jeg skal lage min egen brudebukett må det bli noe enkelt. Jeg er ganske sikker på at roser er tingen, enten alene eller med litt hortensia. Inspirasjonen min er i allefall disse bildene så da er det kanskje ikke så vanskelig å tenke seg hvordan det ferdige resulatet blir.


søndag 21. mars 2010

Da er det avgjort - nesten

I går gikk fristen for å svare på bryllupsinvitasjonen vår ut, og i løpet av helga har vi fått svar fra alle.

Det er fremdeles noen som trenger litt ekstra tid, men endelig kan vi begynne å jobbe med detaljer som størrelse på selskapsteltet, hvor mye vi trenger av de forskjellige tingene osv. Det er hyggelig å se at så mange vil feire den store dagen vår!


lørdag 20. mars 2010

I love Primark!

Vi tilbrakte en dag i Glasgow på shopping, og mesteparten av dagen ble brukt i 2 ulike Primarkbutikker. Jeg kom hjem med 3 digre poser med massevis av basic klær, cardigans og undertøy til både meg og forloveden, men det var også mange fine topper, kjoler, belter og smykker. Prisene er utrolig lave, og det dyreste jeg kjøpte var en cardigan til 13£. Jeg har allerede gjort avtale med min fetters kone om at vi skal tilbake på jentetur kun for å shoppe i løpet av våren eller sommeren. Jeg gleder meg!

Her er en del av det jeg kjøpte (noe er i vaskemaskinen og noe er gitt bort).


Skottland

Jeg kunne vist dere 200 bilder og skrevet masse om turen til Skottland, men her kommer et lite utdrag i stedet:

Det første stedet vi dro til var Threave Castle. Dette gamle slottet ble bygget på 1400-tallet av Archibald den Grimme. Vi fikk ikke kommet helt bort til det siden de bare kjører båtene over den lille elva på sommeren, men det var fint å se likevel!


Stemningen var nesten litt skummel, og de store flotte trærne på området var med på å forsterke følelsen av at datidens klansmedlemmer gjemte seg bak dem og ventet på å hoppe frem og for å ta meg til fange. Ja, slik de sikkert gjorde med vakre unge jomfruer vet dere ;)



Litt Robin Hood-aktig kanskje?


Jeg tok masse bilder av de flotte trærne, og her er ett som viser det typiske skotske landskapet:


Steingjerdene må man ha egen utdanning for å lage, og alle har bredere steiner stikkende ut omtrent midt på så man kan klarte over.


En annen dag dro vi til kysten for å titte på Culzean Castle som ble bygget på 1700-tallet. Det er et stort og flott slott på toppen av klippene.



Som små, nysgjerrige barn gikk vi ned til vannet og utforsket slottet fra sjøsiden for der hadde vi lest at vi skulle finne noe spennende.



Etter en farefull (nåvel) ekspedisjon over sleipe steiner i fjæra fant vi det vi lette etter:


Det var flere huler som ledet inn i slottet, men disse var dessverre stengt for nysgjerrige turister.  Det var også flere mindre huler der nede ved sjøen så vi fikk utforsket dem selv om jeg tror de stengte hulene hadde vært mye mer spennende.

Til slutt legger jeg ved et bilde som viser det man kan se overalt i Skottland på denne tiden av året; nemlig herlige, søte og små lam:

torsdag 18. mars 2010

Banoffee Pie

Man får testet mye nytt i utlandet, og denne gangen var det en fantastisk dessert som tok min oppmerksomhet. Banoffee Pie lages av knust kjeks, bananer, flytende toffee, krem, og hakket sjokolade. Den er utrolig søt, men hvis man har lyst på en kraftig sukkerbombe kan jeg anbefale den. Nam nam!

(Bildet er hentet fra foodari.co.uk)

onsdag 17. mars 2010

Brudesko

Skoene til den store dagen ble kjøpt i en liten landsby i Skottland til under halv pris i forhold til norsk pris. De er fra brudeskoprodusenten Rainbow/Else, og heter Shiraz. De ble levert til farging samme dag, og to dager senere stod jeg med disse fine skoene i hendene. Jeg er i allefall veldig fornøyd, og med en liten brosje til pynt blir de akkurat slik jeg vil ha dem.

Hjemme igjen

Jeg er hjemme igjen og har hatt en kjempefin tur. Nesten alle bildene ligger på mitt reisefølges kamera, så i mellomtiden får dere kose dere med denne kjekke karen fra Glasgow. Han og to kamerater med lik kilt underholdt i handlegata med herlig tradisjonell musikk, blandet med dagens trommerytmer.


torsdag 11. mars 2010

Fraværsmelding

Der solen alltid skinner skal en liten tur til utlandet for å besøke familie, dra på sightseeing og shoppe (masse håper jeg). Så frem til da får dere kose dere med dette pausebildet og minnes den fantastiske vinteren vi har hatt, og drømme om neste års skiturer.

tirsdag 9. mars 2010

Sjokolade

Det er vel lite godteri i denne verden jeg liker bedre enn sjokolade! Men det må være Freia sjokolade, og aller helst ren melkesjokolade, Walters mandler, eller den nye med Kvikk lunsj. *sikler* Det har blitt en del slike plater de siste månedene, og jeg orker ikke la den dårlige samvittigheten stoppe meg.


Jeg håper jeg klarte å friste noen!

søndag 7. mars 2010

Vinterens fineste dag - Del 3

Enda en herlig dag i skisporet! Solen varmet godt, og jakka ble tatt av allerede etter de første hundre meterne. Ser jeg godt etter tror jeg faktisk jeg har fått litt brunfarge også.


Hele tiden falt det snø av trærne, og denne lille ballen ventet over skisporet på at en stakkar skulle få den i hodet. Heldigvis slapp vi unna denne gangen.


Sola varmer godt om dagen, og det henger store flotte istapper her og der.


En velfortjent matpause ble tilbrakt i sola med kakao og brødskive med brunost. Denne gangen satt vi nok litt lengre enn vi pleier fordi det var så godt og varmt.

 

På veien hjem møtte vi på denne lille karen som ikke lot seg forstyrre av oss på jakten etter brødsmuler på en forlatt rasteplass.


Kanskje dette var den siste fine dagen i skisporet denne vinteren? Jeg har i allefall dokumentert de fine vinterdagene godt, og kan titte på bildene og glede meg til neste vinter.

Discokule i barokken?

Hvis de hadde hatt discokuler i barokken hadde den kanskje sett ut som denne? Den sprer et kjempefint mønster utover taket og veggene, og gir så fin stemning i stua.


Denne må være det fineste vi har i vår leilighet, og våre gjester skryter stadig av den. Fin ikke sant?

lørdag 6. mars 2010

Jeg er en lottovinner!

Men man blir ikke millionær av å ha 5 rette dessverre. Jeg vant ikke i dag men forrige lørdag, jeg fant det bare ikke ut før nå. Tallene 5, 12, 26, 29 og 30 ble trukket ut blant vinnertallene, og de hadde visst jeg også. Så jeg er nå 205 kr rikere, og til tross for den beskjedne summen er det jo gøy likevel! Nå har jeg for eksempel råd til enda en kjole på E-bay!

Drømmeskoene

Det finnes mange jenter (inkludert meg) som elsker sko, og drømmer om de perfekte skoene. Oprah har brukt en designer mye, og jeg har falt pladask for skoene hans jeg også. Jeg tipper alle som er litt interesserte i sko kjenner igjen disse?


Den røde baksiden er så karakteristisk og lett gjenkjennelig. Christian Louboutin har designet herlighetene, og selv om han er fantastisk god på design tror jeg aldri han har gått i et par slike selv. Hvem orker vel å sprade rundt i 12 cm sko i timesvis? Men selv om ryggen skriker, og føttene jamrer så kunne jeg sikkert klart å pine meg gjennom en kveld eller ti, om noen hadde kjøpt disse til meg. For å kjøpe de selv kan jeg nok se lenge etter. Å bruke ti tusen kroner på et par pensko passer ikke helt inn i mitt budsjett. Men en dag kanskje... Ja det er jo lov å drømme? Et par basic sorte, et par nydelige glitrende pensko, og et par tøffe sandaler. Der solen alltid skinner blir alltid glad for gaver ;)

(Bildene er hentet fra www.net-a-porter.com)

fredag 5. mars 2010

Snille mamma og pappa

Foreldrene mine har hatt en velfortjent ferie i Karibien. Snille som de er husket de på oss her hjemme som passet katter og hus og kom hjem med flere fine gaver. Vi fikk t-skjorter, caps, sommerkjole (til meg) og mansjettknapper (til samboer). Men kronen på verket er uten tvil  diamantsmykket jeg fikk:


Er jeg ikke heldig som får så flott gave?

Fantastiske, farlige E-bay - Del 2

Jeg har de siste ukene surfet på flere hundre kjoler på E-bay, og når det dukker opp fine kjoler til 100-lappen klarer jeg ikke la være å legge inn bud og håpe på det beste. Forrige uke endte jeg opp med tre nye kjoler til "samlingen" (ja noen vil vel kalle mitt antall kjoler for en samling). Jeg elsker kjoler, og bruker det nesten daglig. Ingen av de jeg har kjøpt nå passer til daglig bruk på vinteren, men til sommeren kan jeg i allefall ta i bruk den ene, og så kan jeg kanskje håpe på en bryllupsinvitasjon eller to så jeg får luftet de andre også. 

Slik ser bildene ut på selgernes bilder. Om de ser sånn ut når jeg får de levert i posten er halvparten av spenningen.

(Bildene er fra www.ebay.com)

torsdag 4. mars 2010

På konferanse