fredag 30. april 2010

Bukett-test

På mandag kjøpte jeg 60 billigroser i tre ulike farger. Dessverre stod en del av de veldig dårlig, og 1/3 hang med hodet da jeg bestemte meg for å prøve å lage en brudebukett torsdag ettermiddag. Men til tross for små, halvdøde, og billige roser synes jeg at buketten ble veldig fin. Jeg begynte med en i midten og plasserte de andre rundt i ring, tapet rundt stilkene og laget en ny ring med roser før jeg tapet rundt stilkene igjen og fortsatte slik. Da jeg var fornøyd med størrelsen (jeg gikk egentlig tom for roser som kunne brukes), kuttet jeg stilkene og surret hvitt bånd dem. Til slutt festet jeg båndet med lange perlenåler og snurret litt sølvtråd rundt til pynt. Til slutt laget jeg et par sløyfer som henger ned.
Bildene ble litt dårlige for kameraet synes det var dumt å bruke blitz. Jeg var ikke enig.
Til den store dagen kommer jeg til å bestille litt større og dyrere roser for de er lettere å sette sammen til en stor og jevn bukett.

torsdag 29. april 2010

Jeg har vunnet!

Jeg som  aldri vinner har vunnet! Anettes Hus har hatt jubileum og loddet derfor ut mange flotte gaver, og jeg var en av de heldige vinnerene! *Hopper opp og ned* Nå kan jeg kanskje ikke si at jeg aldri vinner lenger?

(Hvis noen nå kan tipse meg om bruksområder til tøypose kan det hende lykken blir enda større.)

tirsdag 27. april 2010

Lørdagsaktiviteter

Selv om det er godt å slappe av i helgene liker jeg best å gjøre noe ellers føler jeg meg som en soffasliter. Familien har lenge hatt en drøm om hytte på fjellet, og nå har vi endelig fått en mulighet til å oppfylle denne drømmen. Derfor var planen denne lørdagen å gå på hyttemesse, og kanskje rekke 1-2 loppemarked etterpå. Rett før kl ti var vi på veien med retning hyttemessa i Lillestrøm, men da vi ankom Exporamasenteret oppdaget vi at det var en time til messa åpnet. Nærmeste nabo er Plantasjen så ferden gikk dit for å slå ihjel litt tid. Vi surret litt rundt på leting etter et par ting, men kom ut med noe helt annet. Min fangst ble denne søte mini-orkidéen som nå pynter opp i vinduskarmen.



 Om orkidéen er like fornøyd over å være med hjem er noe annet, da historien sier at den antageligvis vil få et kort liv hos oss. Men jeg skal nyte de fine fargene så lenge som mulig.

Etter en time på Plantasjen var vi tilbake på Exporamasenteret og klare for å finne hyttedrømmen. Vårt hovedmål var å finne interessante hyttetomter og kanskje hente litt inspirasjon til selve hytta. Vi ønsker oss et sted som er overkommelig å kjøre til i helgene, har gode langrennsforhold, kort avstand til alpinanlegg, og så lave årlige kostnader som mulig. Vi fant flere interessante tomter, men endte nok likevel opp med de to stedene vi allerede har sett oss ut på forhånd som favoritter. Spesielt det ene stedet er veldig aktuelt da alle hyttetomtene har ski in/out, og det er i mine øyne skikkelig luksus! Så får vi se om det blir en snartur til et hytteområdet i nærheten i løpet av våren, og kanskje også et kjøp. Jakten på hyttedrømmen er i allefall i gang.

mandag 26. april 2010

Det mest verdifulle smykket

Det mest verdifulle smykket jeg har er ikke det dyreste i smykkeskrinet, men en ring jeg arvet i vinter. Ringen ble gitt til min søster i konfirmasjonsgave fra våre besteforeldre. Hun brukte den daglig i mange år, men så ble den ødelagt og hun mistet stenen i midten. Jeg har fått reparert ringen og satt inn en blank sten i stedet for en blå som den opprinnelig hadde. Ringen skal brukes første gang på bryllupsdagen vår, og jeg synes det er en fin måte å minnes min søster og ta henne med på vår store dag.



lørdag 24. april 2010

Hvis vær og vind slår til

Hvis været ikke følger mine ønsker kan bryllupsdagen bli både kald, luftig og våt. Derfor har jeg bestilt en stola i fuskepels for å holde varmen hvis alt skulle skjære seg. Jeg håper den blir fin til kjolen, og gleder meg til å prøve den. Den er (naturligvis) kjøpt på ebay.

fredag 23. april 2010

Barnslig hverdagskos

Når jeg skal kose meg bittelitt spiser jeg loff med smør og masse nugatti!

onsdag 21. april 2010

Gammelt og kult

For en uke siden tømte vi bestemors hus og der dukket det opp litt av hvert som foreldrene mine ønsket å kaste. Heldigvis fikk jeg reddet noen ting i siste liten. De kunne ikke se at denne gamle reisevesken til bestefar var noe å samle på, men jeg synes den er knalltøff! Den er pent brukt og veldig romslig så den passer fint når man skal ha med seg litt mer enn det man vanligvis putter i håndveska.

tirsdag 20. april 2010

Mariuskjolen!

Siste dagen i påskeferien ringte min reservemamma og lurte på om jeg kunne komme og prøve mariuskjolen. Jeg var ikke vond og be, og noen få timer senere var jeg på plass og kunne lykkelig bekrefte at kjolen var nydelig! 
Den er litt stor til meg, men med et belte i livet blir den superfin. Jeg forsøkte å ta et bilde av den med meg inni, men det er ikke så lett å ta bilde av seg selv. 


Jeg får skryt hver eneste gang jeg har den på meg av både kjente og ukjente. 

Mens jeg ventet på mariuskjolen før påske ble jeg inspirert av garntilbud på Bogerud til å strikke genser til meg selv. Jeg kjøpte blått, hvitt og rødt garn til minst to mariusgensere, så da blir det vel en mariusgenser på forloveden også ettehvert. Finere grilldresser får man vel ikke?


Det var mer garn enn det som er i denne haugen for jeg har strikket halvparten av en mariusgenser i påska. Problemet er bare at jeg ikke klarer å bestemme meg for om jeg vil ha kofte, rundstrikket genser, eller vanlig genser med halssplitt. Jeg tror jeg har lyst på marius med halssplitt, men da må jeg trikse litt for jeg har ikke oppskrift på en som er akkurat slik jeg vil ha den. Strikketøyet ligger derfor og venter med en halvferdig arm, og en bole som er klar for mønsteret.


(Garnet er mørk blått, ikke med lillaskjær som jeg ser på min skjerm.)



søndag 18. april 2010

Speil, speil på veggen der...

Jeg er på speiljakt! Jeg ønsker meg et stort og ruvende speil som trekker oppmerksomheten til seg. Et flott speil som kan fortelle meg at jeg er den vakreste i landet, eller minne meg om at jeg ikke er det avhengig av min egen dagsform naturligvis.
Men hvor kan man finne store, flotte speil her i landet? Det finnes mange i den store verden, men om man bestiller fra utlandet i disse dager kan man risikere at speilet blir askefast i mange månder. Ikke for det, jeg har alltids andre speil som forteller meg sannheten i dag også.


lørdag 17. april 2010

Favorittserien

Her i huset har vi fått øynene opp for tvserien Dexter som kort fortalt handler om en seriemorder som dreper andre seriemordere. Den gir en fantastisk blanding av latter, spenning og avsky. Vi bruker hver ledige time til å se en episode og det har blitt en del sene kvelder de siste ukene. Vi føler vi må se alle episodene så fort som mulig, men vi gruer oss til det ikke er fler igjen. Den kan anbefales til alle som liker krimserier, men pass på! Man blir fort hekta.

fredag 16. april 2010

Sommerfrisk tørstedrikk

Du trenger:

1 Kanne
1-2 liter kaldt vann
1/2 sitron
Noen skiver agurk
En eller flere tørste personer og like mange glass


torsdag 15. april 2010

Nydelige roser

I dag plukket jeg med meg disse fine rosene fra Rema1000. 39 kr for 10 roser er kjempebillig, og blomstene er store og fine. Flere ganger har jeg erfart at billigblomstene står lengre enn de dyre, så jeg håper jeg er like heldig denne gangen.

onsdag 14. april 2010

Grillsesongen har startet!

Vi tyvstartet litt forrige uke med grillpølser men i dag har vi laget vårt første skikkelige grillmåltid. Marinert mørbrabiff servert med potetsalat og salat


Det blir nok grilling og morgen også.

tirsdag 13. april 2010

Påsken er over

Det beste med påskeslutt er at påskegodtet selges til halv pris. Jeg har benyttet muligheten til å smake på Mindes påskeegg med kremfyll. Opptil flere ganger. Nam nam!

mandag 12. april 2010

Vårtegn - Del 3

I helgen var det strålende sol og vi passet på å gå en lang tur i finværet med joggesko på føttene og kameraet på slep. Vårtegnene lot ikke vente på seg. Vi så flørtende hakkespetter, flere sommerfuglpar, massevis av ender og en canadagås, hestehov og spirende trær. Herlig!

søndag 11. april 2010

Anbefaling

Jeg har alltid slitt med tørre føtter, og selv om jeg smurte dem hver eneste kveld (med noe som visstnok skulle være en veldig god fotkrem) blir de ikke bedre. Jeg måtte skrubbe dem med jevne mellomrom og smøre hver eneste kveld for å holde de myke. Men nå har jeg funnet en bedre løsning. På flyplassen ble jeg anbefalt kremen "Reinventing The heel" fra Origins, og gjett om føttene mine har blitt fine! Etter bare tre kvelder med påføring ble de myke og fine igjen, uten skrubbing og filing! Jeg tror ikke den var veldig dyr heller. Anbefales på det sterkeste!

lørdag 10. april 2010

Bryllupsnerver

For noen uker siden passet min snille forlover på å nevne at det er 4 mnd igjen til bryllupet. Vel, nå er det ikke 4 mnd en gang, bare 3 mnd og 2 uker. Hjelp! Jeg har liten oversikt men en bok full av lister. Jeg får vel prioritere å rydde opp i dem og lage nye.

fredag 9. april 2010

Fredagskos

I dag hadde det smakt godt med et glass vin! En venninne fristet meg i går kveld med skravling og vin, men arbeidsmoralen min sa nei. I dag derimot er alt lov bortsett fra at jeg skal gjøre en del fysisk arbeid i helgen. Men et glass rødt eller to bør jeg vel kunne unne meg?

Bildet er hentet fra wordpress.com

torsdag 8. april 2010

Heading

Jeg sliter litt med formatering av headingen min om dagen, så hvis noen har tips til hvordan man kan få bildet inni ramma må dere skrike ut!

Snaaaart!

Om noen få uker kan vi dra frem sommerskoene og trippe rundt med vårfreshe føtter. Jeg gleder meg mest til å supplere garderoben med nye sko.
Jeg tror ikke de lekre (men dyre) denminsandalene fra Jimmy Choo finner veien hjem til meg dessverre. Et par rosa kilehelsansdaler og ballerina fra H&M, og kanskje et par nye Birkenstocksandaler kunne jeg derimot gitt meg selv i vårgave.

(Bildene er hentet fra hm.com, net-a-porter.com, og laredoute.no)

mandag 5. april 2010

Vårtegn - Del 2

Da vi kom frem til sommerhuset var det mer snø enn jeg noen gang har sett der. I løpet av et par dager hadde solen gjort jobben sin og våren tittet mer og mer frem.


I tillegg til den minkende snøen dukket vårtegn etter vårtegn opp. De første dagene så vi en og annen fugl, men etter et par dager var det mange fugler og masse kvittring rundt oss. Denne gulspurven samlet ivrig inn mat som hadde falt ned fra fuglemateren vi har hengt opp.


Han var absolutt ikke alene på matjakt. Vi så mange småfugler rundt matskålene gjennom hele påsken, men den mest imponerende fuglen var havørnen. For første gang fikk vi sett parringslek og ikke mindre en 4 fugler samtidig høyt der oppe på himmelen. Bedre vårtegn enn det kan man vel nesten ikke forvente å se? De fløy veldig høyt oppe, så bildene ble ikke de aller beste, men dere kan i allefall se litt av leken.


I tillegg til snøsmelting, småfugler, og ørneparring tittet selvfølgelig hestehoven frem litt etter litt.


Jeg kjenner jeg gleder meg til lysere og varmere tider!

Arbeidspåske

Jeg har vært på en ukes påskeferie, og turen gikk til familiens sommerhus ved kysten. Dagene har jeg stort sett tilbrakt på en stige i låveveggen. Arbeidspåske altså. Nå er jeg så heldig at jeg synes det er gøy å gjøre slike ting så jeg har hatt det fint likevel, og så er det aldri noen ulempe når sola varmer godt i ryggen. Låveveggen er nylig byttet ut, og det samme er nedre del av veggen til høyre så disse fikk både grunning og farge. Se så fint det blir med knallrød og nesten ny låve!


Neste ferieuke blir brukt til å male den øvre delen av veggen til høyre, og få vinduskarmene hvite. Ja det er sikkert langt i fra det eneste vi skal gjøre den uka, men et sted må man jo begynne.