søndag 30. mai 2010

Melodi Grand Prix

Vi samlet sammen en liten gjeng og så på MGP i går kveld. Vi hadde det veldig gøy og min favoritt vant så man kan trygt si at kvelden var veldig vellykket!

lørdag 29. mai 2010

Hjemkomst

Som dere sikkert har skjønt har jeg vært på ferie! Jeg har vært på et av landets flotteste feriesteder (synes jeg i allefall). Der har vi jobbet og ladet batteriene, og fyllt kameraet med mange herlige naturbilder som kommer etterhvert. Feriestedet er et lite nedlagt småbruk på trøndelagskysten som vi jobber med å få klart til bryllupsfest om to måneder. Huset nærmer seg 100 år gammelt og trenger litt kjærlig omsorg så vi er aldri arbeidsledige der oppe. Det har fått ny drakt de siste årene i form av ny bekledning, nye vinduer og nytt tak. Verandaen som strekker seg på hele forsiden er også ny, og allerede godt brukt.

Denne gangen hadde vi tid til litt kos i solen innimellom arbeidsøktene. På fine solværsdager kan jeg ikke tenke meg et bedre sted å være enn her:


Det eneste vi mangler er havutsikt, men da det ble bygget tenkte man mer på beskyttelse fra vær og vind, enn luksusen av å se ut over havet. Fordelen er at selv om det blåser godt på havet kan vi kose oss i sola på den lune terassen. Låven vi malte i påsken gjemmer seg bak huset, og har fått et lite strøk hvitmaling på vinduskarmene sine denne uka.

Nå må jeg rydde bort etter ferien og gjøre klart til Grand Prix kveld, men jeg lover å  komme med masse flotte bilder fra favorittstedet mitt senere.

fredag 21. mai 2010

På vei mot solen

Der solen alltid skinner har ikke valgt bloggnavnet helt tilfeldig. Det er nemlig nesten alltid fint vær der jeg er på feire, og jeg håper at denne ferien ikke er noe unntak. Vi kjører i allefall på vei mot sola nå, og jeg håper den har tenkt å vise seg de andre dagene også.


Pent og enkelt

Det skal ikke så mye til for å pynte opp litt på badet

Du trenger:
1 stort syltetøyglass
1 bånd i ønsket farge
1 hortensiastilk
vann

(og et stk kamera uten fungerende blitz)

torsdag 20. mai 2010

Kaken

The cake kan man vel kanskje si når det er snakk om bryllupskaken. Jeg er ikke som alle andre bruder og har derfor bestemt meg for å lage bryllupskaka selv. Det skal være ostekake, det skal være flere etasjer, og den skal ha en spesifik fasong. Etter å ha googlet meg halvt ihjel gav jeg opp og spesialbestilte en kakeform gjennom min snille pappa. Han ordnet ikke bare en men fire kakeformer til meg, og nå mangler bare stativene. I helgen har jeg testet oppskriften min, og selv om ingrediensene er vanlige å bruke synes jeg kaken min smaker litt bedre enn andres ostekaker (selvskryt).
Selve kaken får dere ikke se enda, for den må jo være bittelitt hemmelig. Og siden kabelen til kameraet mitt har forsvunnet får jeg ikke overført bildene jeg tok av bakingen heller. Derfor har jeg lånt et bilde fra freiahjemmekonditori.no. Nam nam!

lørdag 15. mai 2010

Vinsmaking og 16-mai fest

Vi dropper 17-mai feiringen i år, og tar heller en grillfest 16 mai med cavasmaking og grillmat. Musserende viner hører til en relativt ukjent verden her i huset, så vi har bedt 7 stykker fra familien om hjelp til å finne ut hva vi skal servere våre bryllupsgjester. Jeg er som alltid redd for å ha for lite, så nå har vi en flaske hver. Noe sier meg at det blir en fuktig kveld?

På marokkansk vis

Da jeg viste bilder av lyslyktene glemte jeg den fineste, den marokkanskinspirerte. Jeg digger denne stilen, og drømmer om en fargerik oase utendørs.


torsdag 13. mai 2010

Hyttedrømmen

Familien har i mange år drømt om hytte på fjellet i nærheten av alpinanlegg og langrennsløyper. Vi har allerede et herlig sommerhus, men i tillegg til å egne seg dårlig i vinterhalvåret ligger det veldig langt unna. Nå har det endelig åpnet seg en mulighet for å skaffe hytte på fjellet, så i helga var vi på en liten befaring og beundret noen tomter. Om vi kjøper tomten som er avbildet vites ikke. Det vites ikke en gang om vi kommer til å starte hytteprosjektet i det hele tatt. Men om vi gjør det tror jeg dere ser på min foreløpige favoritt akkurat nå.

onsdag 12. mai 2010

Maigleder

Det spirer og gror ute, men den blomsten som virkelig forteller meg at sommeren er på vei er hvitveisen. Den er så sart og fin, og lager myke og innbydende tepper på bakken. Jeg lurte med meg mannen i huset innom noen av disse teppene på vei fra garasjen, og vi fikk plukket med oss to digre buketter. En av de siste tingene jeg tok med meg fra bestemors hus var en tinnskål som jeg fikk tips om å bruke til blomster, og det var i denne jeg ønsket å ha hvitveisen.


Antagelig har min fars onkel kjøpt den med seg da han var i militæret i Egersund, men det er jeg ikke helt sikker på. Den har fine detaljer på kanten og søte små føtter.


 Planen var å fylle hele denne med hvitveis så det var bare å begynne å legge de pent rundt og rundt til de fylte opp.





De så litt triste ut i starten, men etter bare noen få minutter strakk de seg mot lyset og så riktig så spreke ut.





Jeg sliter fremdeles med kameraet om dagen så noen av bildene blir veldig mørke og kornete.

søndag 9. mai 2010

Bloggskryt!

For noen dager siden skrøt Sulvis av bloggen min, og det varmer godt i solhjertet at noen virkelig setter pris på det jeg skriver. Det ville føles meningsløst å blogge om ingen leste det, selv om min blogg opprinnelig ble startet av egoistiske årsaker.
Det mest morsomme med at det var akkurat Sulvis som skrøt av bloggen min er at det var hennes blogg jeg begynte å lese først. Det var hennes blogg som lenge pirret blogglysten min, og da jeg endelig ønsket å sette i gang hentet jeg mye inspirasjon derfra, og blogger jeg har funnet via anbefalingslisten der. Hun skriver om alt mellom himmel og jord, og det er det som gjør den så variert og fin. Jeg anbefaler en titt!

fredag 7. mai 2010

Det går så fint så!

Jeg har hatt et prosjekt liggende på vent siden i høst, nemlig brudekjolen. Kjolen ble kjøpt brukt og dermed også for lang (som alt annet i min verden). Alle har sagt at jeg måtte levere den til en skredder fordi det er en ganske komplisert oppgave på den kjolen. Det er nemlig ikke bare å legge den opp for halvparten av mønsteret må flyttes for at det skal bli pent, og for at den skal kunne legges ned igjen senere. Men akkurat der slo bridezillaen til og jeg bestemte meg for å gjøre det selv så jeg visste at det ble slik jeg ville (nå skal det sies at jeg har sydd en del før). Forslagene fra mennesker rundt meg antydet i allefall at en skredder kunne finne på å gjøre det "feil", eller at det kom til å bli veldig dyrt. Med holdningen "Næsjda, det går så fint så" satte jeg i gang med å finne ut hvor mye den måtte legges opp. Mamma bisto meg litt siden det er litt vanskelig å måle lengde samtidig som man har på seg plagget. Så da lengden var bestemt var det bare å legge opp underskjørt og forstoff. Ingen av disse kommer til å være særlig synlige så jeg har ikke vært veldig pirkete med sømmen.


Ja den må vel dampes ser jeg...

Da kjolen var ferdig lagt opp kunne jeg endelig hive meg over den kjedelige jobben: Løsne alt broderiet på fremsiden av kjolekanten. Det gikk med noen timer siden det var godt festet med maskin og blank overtråd. Heldigvis var det brukt hvit undertråd ellers hadde det ikke ikke vært mulig å finne ut hvilken tråd man skulle dra i. Da den jobben endelig var gjort brettet jeg opp tyllen, og festet alt broderiet med nåler på sin nye plass. Til slutt tråklet over og fjernet samtlige nåler. Nå gjenstår det bare å sy alt pent fast og fjerne tråkletråden før den er klar til rensing.


Og så må jeg vel investere noen minutter i å samle opp alle de løpske knappenålene...


Hvordan kjolen blir må dere vente med å se til 24. juli er passert.

Gode kolleger

Jeg har vært syk hele uka, og sendte i dag tidlig en mail med litt dårlig samvittighet til jobben om at jeg fremdeles er syk. En mannlig kollega sendte meg følgende svar:

 "Du skal ikke være lei deg for du er syk. Du skal sitte hjemme, spise is og slappe av til Oprah! Slik at når du er lei av Oprah, så vet du at du er frisk igjen, og kan komme tilbake på jobb :) God helg!"

Har jeg ikke verdens snilleste kolleger?
Jeg har vært flink og gjort nesten som han sier hele uka. Jeg har sett på Oprah men ikke spist is.  Det fine med at jeg står opp såpass tidlig at jeg får med seg gårsdagens reprise av både Oprah og Gode og onde dager, er at jeg får med meg alt det "viktige" jeg gikk glipp av dagen før (Ja det var ironi hvis noen lurte).




tirsdag 4. mai 2010

Late sommerkvelder

Det er en litt ironisk overskrift for her er det full snøstorm og -1 grad. I går satt jeg på balkongen i singlet og fikk sol i ansiktet, men i dag er møblene dekket av snø og jeg ser nesten ikke ut av vinduet pga det tette snøværet. Selv om jeg er unormalt glad i snø så gleder jeg meg til sol og sommer, og ikke minst late kvelder på balkongen. Vi har solen fra 12 til 22 der ute, og den ligger godt beskyttet for vinden. Vi har ikke elektrisitet på balkongen og da har man et godt grunnlag for å skape en herlig stemning på varme og deilige sommerkvelder. Vi pleier å tenne levende lys og jeg liker spesielt lyslykter veldig godt. Jeg blander forskjellige stiler og kunne gjerne hatt alle lyktene på bildet spredd rundt på den lille balkongen i tillegg til de jeg allerede har.


Som veldig mange andre har vi en soffagruppe i plastrotting som ligner mye på denne:


Jeg pynter den opp med fargerike puter og pledd, og når blomsterkassene er fulle mangler jeg bare lys i alle lyktene, en flaske vin, og en kjæreste eller noen venninner for å lage den perfekte stemningen.

Men akkurat nå får jeg se frem til at snøen smelter igjen. Det har kommet snart 10 cm i dag!

mandag 3. mai 2010

Høyt oppe

I går fløy denne forbi sent på ettermiddagen. Tenk så deilig å sveve høyt på himmelen, stille og rolig over alt kjas og mas. Forhåpentligvis får vi til en ballongtur på bryllupsreisen over savannene, men enn så lenge kan jeg beundre og drømme meg bort hver gang det dukker opp en ballong på Oslohimmelen.


lørdag 1. mai 2010

Vårklær

Årstidsskifte må vel være den beste unnskyldningen man har til å shoppe? Jeg ble fristet av et nyhetsbrev fra H&M med rabattkode og endte derfor opp med noen "småting" til våren. Målet var den blågrønne kjolen, og man kan jo ikke la muligheten til å legge med noen ekstra ting gå forbi. Jeg elsker cardiganen med puffermer og har allerede en i sort og en i hvit. Noen mener at jeg har så mange cardigans, men når man bruker det nesten hver dag kan man aldri få for mange! Skoene og toppene var på salg så derfor havnet de også i handlekurven.

Jeg synes den blågrønne kjolen var så fin at jeg gikk inn og bestilte den i lilla noen dager etterpå, og da havnet det merkelig nok et par ting til i handlekurven fra salget.