søndag 27. juni 2010

En ny vri

For noen dager siden kom jeg over denne bloggen som viser en vri på de gamle tradisjonelle oldemorrutene i headingen sin. Disse blomsterrutene er er kjempesøte og veldig enkle å lage. Bloggeieren har til og med laget en enkel brukeveiledning.





Jeg har akkurat begynt, men ser for meg at det blir heklet mange blomsterruter fremover. Kanskje det blir nok til et teppe?

fredag 25. juni 2010

Et år siden popkongen døde

I dag er det et år siden jeg leste nettavisene sent på kvelden og fikk vite at mitt store popidol ikke skulle spille for oss mer. Det positive er at musikken hans spilles igjen og igjen på radioen, og musikksamlingen min luftes mye oftere enn før.





Sort belte i shopping

Jeg har alltid gått under betegnelsen "Jenta som har sort belte i shopping", og det er bare noen få venninner som klarer å henge med meg på en skikkelig shoppingrunde. I går var jeg og ei venninne på 8 timer shopping etter jobb med hele 20 min spisepause. Fangsten var noe beskjeden, men vi var på utkikk etter spesifikke ting så det var ikke så lett. Det var nattåpent og salg overalt så noe småtteri fikk bli med meg hjem: Litt undertøy, to par sko som var så billige at de måtte kjøpes, en liten søt veske, solbriller og litt annet dill. 
Ingenting er bedre enn å komme hjem utslitt og fornøyd etter en dag på kjøpesenteret!

( Bildet fant jeg på google.com)

onsdag 23. juni 2010

Syglede

Jeg har alltid likt å sy, men mangel på symaskin gjør at jeg sjelden får utløp for sykreativiteten. Nå har jeg lånt mammas maskin for å kunne legge opp forlovernes kjoler, og innimellom syr jeg på andre ting. Jeg har arvet en bunke med klær som må endres en del, og i dag var det et skjørt som skulle få bli kjole. Eieren var en del større enn meg, så et langt skjørt ble en knelang stroppeløs kjole til meg.

Det ble flere omganger med symaskina:


Deretter fikk den nyinnkjøpte stoffsaksa fra IKEA prøvd seg litt:


Og slik ble sluttresultatet:


Jeg synes den ble akkurat passe søt!

tirsdag 22. juni 2010

Drømmen om nytt kamera

 Jeg har arvet et litt gammelt speilreflekskamera (Nikon D70) med ødelagt blitz. Det er litt stort og tungt, men ellers fungerer det strengt tatt veldig fint. Men når postkassen er full av tilbud på speilrefleks og man kanskje kan få en god deal via jobben, frister det fryktelig å investere i et som er litt nettere og med fungerende blitz.
Et enkelt D3000 kanskje?

Eller kanskje et mer avansert kamera, D5000?
Å drømme koster i allefall ingenting.

fredag 18. juni 2010

Style Me Pretty

Det er kanskje ikke så rart at hodet mitt kverner rundt bryllup om dagen. I dag er det 4 uker til vi reiser til sommerstedet der bryllupet skal stå, og bare 5 uker til den store dagen. Jeg titter veldig lite på bryllupsblogger, men det er en jeg har sett jevnlig på det siste året: Style Me Pretty. Det er riktignok en amerikansk blogg og amerikanerne tar gjerne litt av når det gjelder bryllup. Bloggen er likevel full av gode tips og ideer, og det finnes masse gode DIY (do it yourself) tips der. Jeg anbefaler en titt hvis man er i planleggingsfasen eller bare litt ekstra interessert i bryllup.

onsdag 16. juni 2010

Det finnes ikke dårlig vær...

...bare dårlige klær! Denne bruden skal være forberedt på det meste og siden jeg har bedt våre gjester ta hensyn til været og gjerne kle seg i støvler kan jo ikke jeg være noe dårligere. Siden "pelsen" er klar for kalde dager, har jeg nå bestilt hvite paraplyer til meg og forloverne mine, og et par knæsje blomstermønstrede støvler i rosa til meg selv. Ja det var eBay som fanget Visakortet igjen naturligvis.

(Bildene er hentet fra selgerenes side på eBay)
Ok, så er ikke disse støvlene de fineste jeg har sett. Jeg har et par hvite med sorte blomster på fra Helly Hansen som er mye penere, men jeg vil ikke ha hvite kjedelige støvler til den hvite kjolen min. Jeg vil ha råååååsa morsomme støvler som oser selvironi. (Jeg lurer på om jeg har havnet i rosa trassalder nå? Jeg tror nemlig jeg hoppet over den da jeg burde hatt den).

Jeg synes de er festlige, og de kommer til å matche humøret mitt uansett vær!


tirsdag 15. juni 2010

Arv og gjenbruk

Min bestemor brukte mye av sitt liv på å strikke og hekle. Da hun ble borte i vinter tok jeg vare på noen av brikkene hun har heklet med et håp om å finne et bruksområde. Jeg er ikke så veldig glad i å ha små duker her og der, og opprinnelig planla jeg å hekle de sammen til et teppe. Dessverre tok jeg ikke vare på alle, så jeg må nok hekle en del ekstra brikker for å få laget et teppe som er stort nok. I mellomtiden kan jeg bruke dem på en litt annen måte enn de var tiltenkt den gangen de ble laget. Jeg har lagt tre store på rekke og "lappet" de sammen med to små duker.



Jeg synes det ble både romantisk og søtt.
Inspirasjonen hentet jeg fra disse bildene som jeg fant en gang jeg googlet etter bryllupsinspirasjon:

Friskmelding

Etter å ha fått hjelp av den fantastiske Camilla har bloggen min endelig blitt frisk, og finere enn den noen gang har vært.  Bloggen hennnes er herlig koselig med mange gode tips, og jeg tar turen innom hver eneste dag. Jeg anbefaler en titt!

Tusen hjertelig takk for fantastisk god og rask hjelp!

mandag 14. juni 2010

Lisiantus

Jeg synes lisiantus er en utrolig flott blomst. Den er så skjør og delikat, og når man titter litt nærmere ser man det fantastiske spiralmønsteret bladene ligger i før de åpner seg.



Lisiantusen er både fin alene og sammen med andre blomster.
I bryllupet vårt skal de få stå i egen vase ved siden av hvit hortensia og rosa roser. Jeg tror det blir kjempefint!


lørdag 12. juni 2010

Bloggkaos

Vræl! Nye funksjoner og en lite interessert Sol skaper kaosblogg. Nå ser det ikke ut her, så jeg får sette meg ned etterhvert å endre på tekst og farge igjen. Men akkurat nå må jeg roe ned irritasjonen med en kopp kaffe!


Oppdatering:
Jeg har knota en stund, og fått det noe bedre. Jeg skulle gjerne midtstillt headeren, hatt skillelinje etter innleggene og fjernet datoen over tittelen.

Hvordan gjør man det tro?


Oppdatering 2:
Skillelinje har jeg fått til, men datoen er kun fjernet ved å farge den hvit...

Regnværsdag

Det regner og regner, men det passer meg egentlig veldig fint. Denne uka har jeg gjort et dypdukk i boden og hentet opp poser med klær som en gang ble plassert der fordi de var for små. Nå er mesteparten av dette passe igjen, men en god del er utdatert og gammelt. Dagen i dag har jeg derfor tenkt å bruke til å rydde i alle disse klærne og lage plass i klesskapet. Akkurat det blir vel den største utfordringen...

Dette er alle klærne som skal inn i klesskapet.


Jeg tror jeg må ta en kritisk gjennomgang. Noe av det er vintertøy så det kan plasseres i boden noen måneder til, men det er fremdeles masse som trenger plass.

Denne haugen ser ut som et salig kaos, men det er faktisk orden i rotet.


Ikeaposen til venstre inneholder noen få plagg som fremdeles er litt for små. Haugen i midten skal gis bort til Fretex, og det som ligger i dyneposen er for lite, men tas vare på av sentimentale grunner. Det er nok lite der som blir brukt igjen, men jeg klarer bare ikke kaste det. I allefall ikke enda!

Jeg har lovet samboeren å slutte å klage på at jeg ikke har noe å ha på meg på en god stund. I allefall denne måneden ;)

torsdag 10. juni 2010

Get Carried Away!

I dag skal jeg endelig se den nye Sex og Singelliv-filmen. Jeg har lest at den har fått veldig dårlig kritikk, men så lenge den er i ekte SATC ånd blir jeg garantert fornøyd. Jeg gleder meg i allefall veldig til å kose meg med jentesnakk, luksus og spenstig mote!

onsdag 9. juni 2010

Nytt fat

For noen uker siden reklamerte Bonytt med et flott etasjefat i gave hvis man abonnerte på bladet. Det tok ikke lang tid å fylle ut nettskjemaet, og forrige uke fikk jeg dette lekre fatet i posten.




Fint ikke sant?

Reker og vin

Ingenting gir så god sommerstemning som reker og hvitvin på terrassen i kveldssola. Tidligere har ikke min tilkommende vært så begeistret for hverken reker eller vin, men smaken hans endres heldigvis med årene. Da vi fant store frosne reker på min lokale Ica ble det fort bestemt hva vi skulle kose oss med den lørdagskvelden for et noen uker siden.

Ser det ikke godt ut?



I dag regner det tett, så det blir nok en stund til neste gang vi koser oss ute på balkongen med reker og vin, men den som venter på noe godt....

tirsdag 8. juni 2010

Det spirer og gror

Den siste uka i mai var vi på ferie i sommerhuset og jeg ble oppmerksom på en litt annerledes vårstart hos den store asken vi har utenfor huset. De løvtrærne jeg er vant med å se mest av er bjørk og selje, og de har en ganske "normal" start på våren med små delikate blader som spretter ut så fort varmen kommer.


Asken derimot ligner mer på en blomst før bladene spretter ut. Som dere ser ligger bladene klare til å brette seg ut med masse små lilla knotter rundt.



Disse tuppene sitter ytterst på grenene og strekker seg opp mot himmelen og lyset.

Jeg synes i allefall asken hadde en mye mer spennende start på året enn Bjørka. ;)

søndag 6. juni 2010

Forandring i planene

Jeg hadde planer om å blogge litt i går, men i stedet ble jeg overrasket med utdrikningslag! Det ante meg at det kanskje kunne være denne helga for det er ikke mange helgene igjen nå. Jeg hadde en fantastisk dag med flytur i solskinnet, god mat, gode venner, en liten tur på rulleski, og koselig grilling i skogen på kvelden. Bilder har jeg ikke fått enda, så det kommer senere.

Bloggen blir forlatt litt til for nå skal jeg en tur ut i finværet! Denne uken har vært fantastisk her på Østlandet, og det passer jo fint for en solelsker som meg!

onsdag 2. juni 2010

Sommerhuset - Del 1

Det som i dag er vårt feriested ble bygget som et småbruk i 1935 for å huse en familie som etterhvert ble 8. På den tiden hadde huset utgang rett ut, og ingen terrasse. Før hadde overetasjen skråtak og var delt i 3 rom. Taket ble etterhvert hevet og det ble laget 5 soverom og loft. På 70- eller 80-tallet ble det også bygget et lite bad med dusj. I hovedetasjen er huset delt i fire og inneholder et stort kjøkken, en liten stue, hovedstuen og gang med trapp og spiskammers. Spiskammerset har vi gjort om til toalett i år, og endelig slipper vi å gå ut på do. Det er litt merkelig enda, men utrolig behagelig når det er mørkt eller vått ute.
For fem år siden så huset sånn ut:


Siden den gang har huset fått nytt tak, nye vinduer, ny utgangsdør, ny bekledning, terrasse og ny farge. Endelig har huset fått skikkelig isolasjon, og vi kan kose oss på terrassen der det er lite knott og flått.

Låven som vi malte i påsken har også gått gjennom store forandringer. Selv om det er mye igjen ser den nesten ny ut, i allefall på den synlige siden.

Før:

Etter:



Snekkerarbeidet har vi ikke gjort selv, men det har gått med veldig mange timer til maling og diverse annet. Selv om låven ser fin og flott ut fra denne vinkelen skal jeg love dere det er mye mer å ta tak i. Det er et digert hull i den ene veggen, låvebrua skal settes opp igjen, gulvene må repareres, bekledningen på de andre sidene må fikses osv. Vi blir nok ikke arbeidsledige med det første, så hvis noen har lyst til å bruke kroppen ute i frisk luft må dere gjerne melde dere til arbeidsleir!