mandag 30. august 2010

Et besøk i en annen verden - Del 3

I tillegg til ulike safariturer var vi på besøk i en landsby der vi fikk omvisning på et senter for kvinner og barn, besøkte en fattig familie og en heksedoktor. Vi var ikke veldig imponerte over det besøket, men vi fikk lære mye om hvordan de innfødte levde. Det som gjorde størst inntrykk var å se hvordan de bodde i enkle murbyninger til tross for svært kaldt klima nå på vinteren (ja deres vinter altså).


En annen ting som gjorde inntrykk var å få smake på lokale retter.
Jeg stod over de lange brune, men mannen smakte og kunne fortelle at de smakte baconcrisp.

Ser det fristende ut?

Et besøk i en annen verden - Del 2

Vårt korte opphold i Sør-Afrika var spekket av opplevelser, og vi hadde kun 2 halve dager "fri". Tre av utfluktene bestilte vi i tillegg til det faste opplegget Lodgen hadde for oss. Når man først er på en slik tur må man jo oppleve så mye som mulig!

Allerede den første kvelden dro vi til en av de store nabolodgene Tsukulu. Vår lodge hadde et relativt lite reservat og hadde hverken elefanter eller løver, mens Tsukulu hadde det meste. Det tok ikke lang tid før møtte på denne karen med familien sin.


Da de endelig bestemte seg for å gå ut av veien tok det ikke lang tid før vi oppdaget løvespor på bakken, og like bortenfor fant vi en løvefar med to ungdomsgutter som lå og latet seg i gresset.



Kvelden på Tsukulu ble avsluttet med en nydelig solnedgang og et overraskende møte med 4 tamme geparder på vei hjem fra kveldstur. At jeg skulle få klappe en av dem noen dager senere hadde jeg aldri turt å drømme om.

lørdag 28. august 2010

Et besøk i en annen verden - Del 1

Det føltes i allefall som en annen verden da vi var i Sør-Afrika selv om det bare var en annen verdensdel. Nå er det vel på tide at jeg deler litt av drømmereisen min med dere, så fremover kommer det flere innlegg fra turen vår.

Vi ankom siste flyplass nesten et døgn etter avreise og var forberedt på to kjedelige timer i buss før vi endelig kunne slenge oss ned og slappe av. Lykken var derfor stor da vi klatret opp i en jeep uten vegger og fikk en fantastisk safaritur på vei til lodgen. Vi var i ekstase over hvor nærme vi kom dyrene og ikke minst hvor mange vi så på turen. Vel fremme på lodgen begynte vi å forstå at det kom til å bli dagligdags å se de store flotte dyrene tusle rundt oss.

Disse elefantene var mer interessert i å slukke tørsten enn å bry seg om en bil med turister som stoppet og ivrig knipset ivei.

Vel fremme på Lodgen løp vi rundt som små ivrige barn og tittet på flodhestene som lå og latet seg ved elvebredden rett nedenfor bungalowene våre. Da vi fikk vite at de bodde der, og kom til å fungere som våre vekkerklokker var lykken fullkommen. Oppspilte satt vi oss ned og hørte på litt nyttig informasjon, mens vi gledet oss til de neste oppdagelsene.


Etter et raskt informasjonsmøte ble vi geleidet til bungalowen vår og vist rundt av hjelpsomme ansatte. Vår bungalow lå nærmest hovedhuset, men vi fikk ikke lov å gå de 20 meterene alene i mørket pga farlige dyr og slanger som kunne snike rundt på området. Vår bungalow bestod av et stort rom som inneholdt bad og soverom i ett, og fra balkongen hadde vi fin utsikt utover elven og naturen.



En halvtime senere da jeg lå henslengt i hengekøya med kikkerten i den ene hånden og boka i den andre tenkte jeg at dette måtte være en drøm!

To be continued....

torsdag 19. august 2010

Tax-free shopping

Jeg elsker Tax-free shopping! (Ok, så elsker jeg shopping generelt men tax-free shopping er noe spesielt). Jeg kjøper svært sjelden sminke og kosmetikk på parfymerier i Norge fordi jeg synes det er så fryktelig dyrt, men på flyplasser slår jeg meg løs og koser meg i mellom alle hyllene med lekre farger. Bryllupsreisen var intet unntak, og da jeg kom hjem hadde jeg med meg en øyenskygge fra Guerlain, to av min vanlige eyeliner fra Chanel, Biotherm body lotion, Aqua di Gio parfyme, ansiktskrem fra Lancome, og selvfølgelig et lite lager av favorittfotkremen fra Origins.


Jeg skulle gjerne kjøpt flere ting, som for eksempel en rouge, neglelakk, Lancomes fuktighetsmaske til ansiktet og flere øyenskygger men det får vente til neste gang.

mandag 16. august 2010

Teknonerder, meg og iPhone 4

Jeg skal i følge min arbeidstittel være teknonerd, men jeg mistet visst interessen for gadgets et sted på veien. Det har lenge vært snakk om å ta i bruk disse fantastiske epletelefonene på min arbeidsplass, og jeg har ikke akkurat jublet over å måtte lære meg enda en mobildings. Etterhvert som de siste månedene har gått og testpersoner har vist frem sin epletelefon har jeg blitt mer og mer nysgjerrig, og i dag da en kollega la en firkantet liten pakke på pulten min må jeg innrømme at jeg ble litt oppspilt og gledet meg til å sette i gang med testingen. Dagen har derfor gått til å installere jobbprogrammer og naturligvis leke med "apps". For den uinvidde kan jeg si at apps er små tilleggsprogrammer man kan legge inn på telefonen gratis, eller til en symbolsk sum. Jeg trenger vel ikke legge skjul på at kvelden har gått til å facebooke, kjøpe små hus, eller snakke til en liten rød mann som gjentar alt jeg sier med morsom stemme....



Jeg tror nok ikke jeg har funnet teknonerden i meg, men barnet i meg har i allefall kommet frem!

søndag 15. august 2010

Inspirasjon hvor er du?

Det ser ut til at jeg har mistet blogginspirasjonen min, kanskje jeg må ta en snartur ned til Sør-Afrika og lete etter den? Jeg skulle i allefall ønske at det var grunn nok ;) Nå sitter jeg her med 2000 nye bilder fra Afrika, 1500 bryllupsbilder, og massevis av gode minner så det burde vel ikke være så vanskelig? Den siste uken har gått med til klesvask, rydding og litt jobb så kanskje hjernen er i sjokk over å komme tilbake til hverdagen. Jeg lover at jeg skal gjøre mitt beste for å komme tilbake til vanlig bloggmodus, og enn så lenge får jeg vel bruke et litt utslitt ordtak:

Den som venter på noe godt venter ikke forgeves!

onsdag 11. august 2010

Å slappe av og nyte livet

Vi er tilbake fra en fantastisk bryllupsreise på Nyati Safari Lodge, og noe av det viktigste jeg lærte i løpet av de ti dagene er å slappe helt av og glemme tiden.  Detvar fantastisk å våkne til lyden av flodhester, og ikke minst sitte på balkongen og beundre dem mens man ventet på at de skal flytte den ene foten foran den andre. Flodhester må være det dyret som representerer den Afrikanske kulturen best: Tiden går ikke, den kommer. Kanskje jeg klarer å ta med meg litt av den tankegangen når hverdagen innhenter meg?