søndag 31. oktober 2010

Nesten sommer igjen?

I dag skulle man nesten tro at årstidene har snudd. For en uke siden hadde vi snø, men i dag var det 12 varmegrader i skyggen og sol. Vi benyttet muligheten til å gå en tur i skogen og samtidig nyte det fine været.


Halloween

I dag er visstnok dagen der man skal løpe rundt i skumle drakter og tigge godteri i nabolaget. Det skinner kanskje igjennom at jeg ikke er spesielt glad i den tradisjonen? Det er sikkert gøy for barna, men jeg har sett og hørt så mye negativt i forbindelse med denne kvelden at jeg klarer ikke glede meg over det. Men en stor fordel ser jeg med Halloween. Man kan ha fest bare for å kle seg ut, og det synes jeg er stas. Det blir ingen Halloweenfest i år, men kanskje neste år?


lørdag 30. oktober 2010

Fargerikt og avhengighetsskapende

Jeg har vært på harryhandel denne uka og kom hjem med noe fargerikt og avhenighetsskapende:

Det ser kanskje litt suspekt ut, men det er noe så ufarlig som godteri.  Butikken Godtebiten har kilosvis med disse i mange varianter. Rart at sukker og e-stoffer kan smake så godt!


Jeg tok med posen på jobb i går, og sukkerbombene gikk fort unna. Det er nesten så jeg burde dratt på ny harryhandel allerede i morgen bare for å fylle på...

tirsdag 26. oktober 2010

Kveldstur

I går kveld fant vi ut at potetgullet skulle trimmes vekk så vi gikk oss en deilig tur i høstkulda. Gradestokken viste rundt 0, og vi var litt for dårlig kledd så vi fikk opp både farten og pulsen. Før gikk vi mange turer i uka, men av en eller annen grunn har soffaen blitt mer fristende de siste månedene.  Egentlig veldig synd for det er så nydelig ute om kvelden når det er stjerneklart og månen lyser vei. I tillegg blir samvittigheten så god etterpå.
Jeg prøvde meg på et bilde av måneskinnet men som dere ser gikk det ikke så bra:


lørdag 23. oktober 2010

Loppefangst

Det ble en liten tur på loppis i dag, men det var mest kaos og lite fine ting. Jeg hadde aldri trodd at et loppemarked skulle skape lange bilkøer og store parkeringsproblemer allerede før åpningstiden, men så er jeg ikke en erfaren loppeshopper heller.
Jeg snek meg innom avdelingene for klær og kom hjem med en 70-talls (?) kjole og to slips til mannen. Jeg er usikker på fargen på kjolen, men den satt ganske bra. Jeg har litt lyst til å legge den opp  slik at den blir lårkort, men foreløpig vet jeg ikke om den noen gang blir brukt. I verste fall blir den noe helt annet. 




Var det verdt 43 kroner?

fredag 22. oktober 2010

Den første snøen!

Endelig!! Endelig kom den første snøen til hovedstaden.

*Hopper opp og ned i lykkerus*

JEg har sett flere blogge om snøen i dag, men foreløpig har jeg ikke sett noen dele gleden min. Da jeg dro på jobb var det fremdeles mørkt, men min iPhone med blitz gjorde det mulig å dokumentere herligheten!

(Jeg sliter veldig med bildeopplasting om dagen, så et blir ikke helt som jeg vil alltid. Dette bildet skulle stått på høykant.)

Ukens kjøp


Det blir mye shopping om dagen. I fjor kjøpte jeg lite vintertøy så i år synes jeg at jeg kan unne meg litt nytt. Det er for tiden elleville dager på enkelte kjøpesentre, og jeg endte opp på et av disse tidligere i uka. På Vero Moda hadde de mange gode tilbud og jeg kom ut med både det ene og det andre. Det beste kjøpet var nok denne boblekåpa. Endelig fant jeg en som ikke gjorde meg ti ganger større, formløs, og som kan varme meg i 20 blå.
Og til 200 kr var den et kupp!

torsdag 21. oktober 2010

Å le så man gråter

Å le så mye at jeg begynner å gråte er ikke ofte jeg gjør, men i går kveld var jeg så heldig å oppleve det. Latteren lå løst og tårene spruta så mye at sminkefjerner ikke var nødvendig. Det var ikke noe spesielt som skjedde, bare et fjåsete ektepar foran tv'n i soffaen.

Kanskje denne kan få frem latteren hos deg?

onsdag 20. oktober 2010

Loppefunn

I helgen kom jeg meg endelig på loppemarked og fant mange fine skatter. Jeg var på utkikk etter rammer, og kom hjem med 4 forskjellige, to gamle glassboller, to porselensfat og en gammel krakk. Krakken tror jeg er antikk, og den trenger litt omsorg og kjærlighet. Bilde av den kommer en annen gang for nå er den parkert i kjelleren sammen med speilet. I mellomtiden kan jeg vise frem det andre jeg dro med meg hjem:





Den siste ramma har jeg ikke tatt med inn enda. Det er en stor og flott treramme som skal pusses og males, så derfor ligger den fremdeles i bilen og venter på sin skjebne.

tirsdag 19. oktober 2010

Speilet!

Endelig har jeg fått speilet med stor S! Det står i en kjeller godt innpakket i bobleplast og papp, og der skal det stå noen måneder til vi får et sted å henge det. Jeg tok et bilde av speilet i butikken da jeg var der. Speilet er 180 cm * 80 cm, så det er et stort og ruvende speil som jeg gleder meg til å henge opp.



 Speilet er kjøpt i butikken Gosha på Storo senter. Det er egentlig en klesbutikk, men de selger også litt interiør.

mandag 18. oktober 2010

Freia Melkedrøm

Freia har kommet med to nye Melkedrøm sjokolader, og på fredag testet vi den med kjeks, krem og sjokoladesaus. Nammmmm! Den var kjempegod! Heldigvis er den så søt og mektig at man ikke orker veldig mange biter (men her i huset klarte vi å hive i oss hele likevel).




Neste helg får jeg kanskje gi krokan, krem og karamellsaus en sjanse.

søndag 17. oktober 2010

Årets siste høsttur?

I dag benyttet jeg muligheten til å bli med foreldrene mine på skogstur. Det er desverre altfor lenge siden sist, så kropp og sjel lengtet etter Østmarkas stier. Vi kjørte inn til Losby og gikk opp til Halsjøen via grusveiene, og ned gjennom skogen.
Frosten lå godt i skyggen og vitnet om at Kong Vinter snart er på vei.



Kaffe og sjokoladepause i solen:

fredag 15. oktober 2010

Ukens kjole

Jeg lovte flere kjolebilder, og her kommer siste ebayfangst:

Til og med mannen synes denne var kul!
Og det beste er prisen; 85 kr inkludert frakt.

torsdag 14. oktober 2010

Vintersko

Jeg trenger et par pene, varme, og lave vinterstøvletter glidelåsen begynner å gå i stykker på de jeg har. Dessverre er det håpløst å finne pene og lave sko så jeg ender alltid opp med høye heler og det er ikke så behaglig å ha på beina når man må gå mye. Hvorfor skal det være så vanskelig å designe et par støvletter som ikke ser ut som militærstøvler?

Jeg har tittet litt på nett og har funnet disse på http://www.lillevinkelsko.no/:

Det eneste problemet er at jeg liker å ha bittelitt hel, og gjerne kilehel. Derfor vurderer jeg disse fra Ellos selv om jeg egentlig ikke liker reimene:


Eller kanskje noen av disse fra Bianco?



Eller kanskje jeg rett og slett skal vente til jeg kommer til New York?

søndag 10. oktober 2010

Helgekos

Både fredag og lørdag denne helga har jeg kost meg med med vin. Det er ikke så ofte jeg og mannen deler en vinflaske for han er mest glad i øl og jeg drikker helst vann eller brus. Derfor bestemte vi oss for å dele en flaske vi fikk i bryllupsgave (som forøvrig smakte veldig godt!). I går drakk jeg restene av en annen flaske vi også åpnet på fredag, men smashen som ligger i skåla forsvant (dessverre) på fredagskvelden.


lørdag 9. oktober 2010

Den internasjonale mannedagen

Visste du at  det fantes en internasjonal mannedag? Det gjorde ikke jeg før jeg hørte det på radioen på torsdag. Jeg tenkte jeg skulle benytte muligheten til å øke mine odds for neste kvinnedag, så jeg dro innom butikken på vei hjem fra jobb og kjøpte øl og blomster til mannen. Han ble veldig glad og overrasket for han visste heller ikke noe om denne mannedagen. Når jeg googler finner jeg ut at den internasjonale mannedagen er 19. november, og ikke 7. oktober som radiomannen påstod. Jeg ble visst lurt! Men etter litt mer googling ser jeg at den NORSKE mannedagen er 7 oktober. Jaja, det positive er at vi har en bukett kjempefine roser som pynter opp leiligheten, så det spiller ingen rolle om det var den norske eller den internasjonale mannedagen.



Jeg er fremdeles kameraløs så bildene er tatt med iphone uten blitz, derfor litt dårlig kvalitet.

tirsdag 5. oktober 2010

Var det noen som sa kjole?

Ja, så har jeg gjort det igjen da. Denne dumpet ned i postkassen i helga, nok en gang fra Kina og Ebay, og nok en gang så billig at jeg bare "måtte". Den er kjempefin og sommerlig så den får nok henge i skapet noen måneder før den tas i bruk.


Og hvis noen lurte: Jada, det kommer garantert flere slike innlegg i nær fremtid....

søndag 3. oktober 2010

Hjernedød søndag

Mens regnet har silt nedover vinduene hele dagen har jeg sørget for at gropa i soffaen ble enda dypere. Jeg har kost meg i timesvis med internettsurfing, radio, kaffe og en god bok. Jeg elsker å lese chick lit for det er enkel og hjernedød underholdning som passer perfekt på late dager. Boka jeg leser nå er Bill.mrk. Hushjelp søkes av Sophie Kinsella (damen som står bak En shopoholikers bekjennelser). Anbefales på late og regntunge dager.


Nei, nå skal jeg gjøre gropa enda litt større og lese ferdig boka.

Gi meg et nattakyss

Denne veggskriften synes jeg er så koselig. Den finnes i mange skriftyper, størrelser og farger, og jeg har store planer om å gå til innkjøp av et når vi skal bytte bolig.


Så kjære ektemann: Gi meg alltid et nattakyss!

lørdag 2. oktober 2010

Bursdagsplanlegging

Her i huset fyller vi begge 30 år i høst og det må selvsagt feires. Siden jeg elsker å planlegge har jeg naturligvis begynt å planlegge bursdagsfesten. Temaet er rett og slett "Bursdag" og lokalet skal fylles med ballonger, barnslig pappservice, og pynt. Det skal naturligvis serveres pølser, gele, kaker, og restene fra bryllupsbaren. Siden jeg elsker å bake har jeg funnet ut at vi må ha hver vår bursdagskake. Mannen skal få en sjørøverkake, og jeg vil ha en prinsessekake. Kanskje jeg kan få til noe ala disse?

Jeg har aldri laget fine og fancy kaker før, men en gang må vel være den første?

fredag 1. oktober 2010

Ukens kjøp

Jeg er kameraløs om dagen og har derfor ikke fått knipset bilder av de tingene jeg har lyst til å vise dere, men heldigvis finnes det bilder på nett av kjøpene mine så da fortsetter jeg i den gaten. Ukens kjøp kommer fra Kina og er naturligvis kjøpt på Ebay til den nette sum av 130 kr inkl frakt. Som den kjolesamleren jeg er kunne jeg ikke la den muligheten gå fra meg, kunne jeg vel?