torsdag 24. mars 2011

Koselig med peis!

I huset står det en svart Jøtul ovn fra 80/90 tallet som jeg ikke synes er spesielt pen. I dag har jeg bestilt ny peis som passer litt bedre i det nyoppussede huset. Peisen kommer fra Nordpeis og heter Stockholm.


Det er ekstra kjekt med messerabatt på 20% når man skal pusse opp så mye som vi skal. Man får spare der man kan ;)

fredag 18. mars 2011

Magebilde uke 25

Siden det er fem uker siden sist tenkte jeg det var på tide med en oppdatering. Magen vokser litt og litt, men den har heldigvis ikke blitt veldig stor enda selv om det kan virke sånn når jeg titter i klesskapet.


tirsdag 15. mars 2011

Endelig!

I dag får vi nøklene til huset av leietakerne våre! Endelig kan vi begynne med oppussingen, og plutselig er det innflytningsklart!


Bildet ble tatt i fjor så den handicaptilpassede inngangen er fjernet siden bildet ble tatt. Den nærmeste inngangsdøren tilhører hybelen.

fredag 11. mars 2011

Et glimt av vår!

Dagene er lysere, og i det siste har sola vist seg flere ganger på den blå himmelen. Det er fantastisk å komme hjem fra jobb når sola er oppe, og konstantere med forbauselse at det fremdeles er lyst kl 18. Ikke mindre deilig er det å stå opp og se at det er lyst! Øynene glir litt raskere opp da synes jeg.

For å spe på vårfølelsen kjøpte jeg denne lille potten med løkblomster, og jeg gleder meg til å se hva som kommer opp. Løkblomster gir meg egentlig litt påskefølelse, men det gjør ikke noe om det er lenge til påske, vårn er kommet (selv om det snør litt innimellom)!

torsdag 10. mars 2011

Søte små klær

Nå om dagen synes jeg det er vanskelig å handle når jeg er ute på shopping. Det er ikke så lett å kjøpe klær når magen blir større og større, eller interiør når man skal flytte og står midt i oppussingsplanlegging. Kosmetikk har jeg handlet masse av de siste årene når jeg har vært ute og reist, så jeg har et stort lager av det meste. Av en eller annen grunn klarer jeg ikke handle sko, vesker og annet stæsj heller så da ender jeg som regel opp på barneavdelingene og titter på søte små klær. Der er det litt for lett å finne ting som i tillegg nesten ikke koster noe, men jeg prøver å begrense meg.
Her er noen av de minste klærne vi har kjøpt:



onsdag 9. mars 2011

Tapetjakten fortsetter

Vi har brukt mange timer i butikker som selger tapet og har endelig bestemt oss for noen av dem.  I stua ønsker vi en enkel og lys tapet på de fleste veggene, men skal ha en vegg med farge. I gangen vil vi ha lys tapet, på soverommet en romantisk, og på barnerommet en mer barnevennlig tapet. Hvordan det hele blir er ikke helt bestemt men vi tror vi skal ha disse:

Tapet nr. 1 fra toppen er mer kremfarget og skal være på soverommet.
Tapet nr. 2 er brun og skal være på en av stueveggene.
Tapet nr. 3 tror vi skal være i resten av stua. Den er mer anonym enn bildet viser.
Tapet nr. 4 skal på en vegg på barnerommet.
Tapet nr. 5 lurer vi på å bruke i gangen.

Hva vi gjør med de andre veggene vet vi ikke helt. Kanskje vi drar frem malingspannet, eller kanskje det blir mer tapet?

(Alle skinner mye fordi jeg tok bildet med blitz, de er mer rolige på veggen.)

Det er så koselig å få blomster!

Jeg blir alltid kjempeglad for blomster, men må som oftest kjøpe dem selv. Forrige uke var intet unntak, så jeg gikk innom blomsterbutikken og siden de hadde 3 for 2 tilbud fant meg en bukett med hvit krysantemum, en med marthaliljer, og en med rosa ranukler. Jeg fikk damen i butikken til å sette de sammen til en fin bukett før jeg dro hjem. Vel hjemme gav jeg blomsterpakken til mannen og sa: Nå kan du gi dem til meg og si: Vær så god kjære!

Smart?

Nå har jeg en fin bukett med friske blomster stående på spisestuen i tillegg til at jeg fikk servert mannen et tydelig hint. Vi får se om det hjelper...

søndag 6. mars 2011

Baderom

Siden kjøkkenet er bestemt står badet for tur. Badet er nok rommet som tar lengst tid å gjøre klart, og med bestillingstid på opptil 6 uker på møblene er det greit å bestemme seg før håndtverkerne starter. Våre håndtverkere benytter seg av Bergersen Flis så i helgen gikk turen dit for å finne fliser, og kanskje baderomsinteriør.

Vi har vært veldig enige i at vi ønsker avlange, store, hvite/kremfargede fliser på veggene, og kaffebrune fliser på gulvene. I tillegg ønsker vi brune dekorfliser på veggen i dusjsonen og kanskje et par andre steder. Vi fant heldigvis de flisene vi var ute etter med god hjelp fra en hyggelig selger. Innredning skal vi tilbake og se på senere men vi vet sånn ca hva vi skal ha. Jeg har ikke funnet noen bilder som viser hva vi ønsker men dette gir dere en pekepinn:


Flisene viser hva slags dekorflis vi vil ha, men de skal ikke på veggen der vasken skal være. Vi vil ha tilsvarende oppbevaringsløsning: To skuffeseksjoner med frittstående vasker, og speilskap for ekstra lagringsplass. Skuffeseksjonen blir nok kaffebrun, og ikke hvit som på bildet. I tillegg ønsker vi et eller to høyskap til håndkler.

Jeg skal også få min store drøm om boblebad oppfylt, men hva slags og hvor det skal stå er ikke bestemt. Det finnes mye lekkert der ute, men vi har både begrenset plass, og naturligvis et budsjett å holde oss til. Boblebad skal det bli, men det blir nok ikke den mest fancy løsningen på markedet. Vi får se etter neste møte med Bergersen Flis!

Strikke, strikke

Det er gøy å strikke når man strikker til en liten baby. Det finnes så masse fint man kan strikke, og nå driver jeg med et teppe i babyull. Det blir ikke helt likt teppet på bildet for oppskriften var feil da jeg begynte så jeg har modifisert den litt.


Oppskriften er hentet fra www.garnstudio.com og er rettet opp i nå hvis noen andre vil bruke den.