lørdag 28. mai 2011

Badet - endelig har vi bestemt oss!

Ting tar tid når Fru Vinglepetter ikke klarer å bestemme seg. Endelig tok Herr Vinglepetter over og bestemte for oss så nå har vi endelig bestilt baderomsutstyr! Det er 3 uker leveringstid på noe av det, men så lenge jeg har et toalett jeg kan bruke når jeg flytter inn er jeg fornøyd. Vi har et reservebad i underetasjen.

Vi gikk bort fra den firkantede dusjen, og valgte heller denne runde fra Tapwell:

Vi valgte firkantet servant fra Villeroy & Boch, og armatur fra Hafa:

Baderomssmøblene kjøper vi fra IKEA. Vi går mest sannsynlig for hvite møbler i serien Godmorgon. Det blir to slike speilskap, og et servantskap med 4 skuffer under. Hva slags benkeplate vi skal ha er vi ikke helt sikre på men den blir antagelig sort eller hvitt.
Toalettet vi har valgt er Subway Compact fra Villeroy & Boch:



lørdag 21. mai 2011

Dusjløsningen - ikke så lett som man skulle tro

Å finne ut hva slags dusj man skal ha er vel ikke noe stort problem for de fleste, men når man bor der solen alltid skinner har man en lei tendens til å falle for de tingene som har høyest pris. Egentlig ganske irriterende for hver gang jeg finner noe jeg liker blant en mengde andre varer vet jeg at det er den dyreste lenge før jeg har sett på prislappen. Det samme gjelder naturligvis dusjløsningen vår. Jeg har nemlig klart å falle for et firkantet Rainshowersett med ekstra hånddusj. Det finnes flere typer, men de ser omtrent slik ut alle sammen:

Den første jeg fant kostet 16 000.

Den andre kostet 10 000.

Den tredje kostet 4500!

Herlig! tenkte jeg da jeg så den billigste. Helt til jeg fikk tak i målene og skjønte at det ikke kom til å passe ettersom dette skal monteres i et hjørne, og blandebatteriet var altfor bredt.
Så nå er jeg på leting etter billigere varianter som er smale nok. Og mens jeg skrev dette innlegget ramlet over flere gode kandidater så det finnes håp.

Dette settet fra Bademiljø koster bare 2700, -. Selv om det ikke inkluderer blandebatteri blir ikke totalprisen høy, så jeg lurer på om vi har en vinner! Da kan jeg finne et blandebatteri i passende størrelse til en passende pris.

Vi får se hva vi ender opp med når jeg har fått tak i alle mål og totalpriser...

fredag 20. mai 2011

Huset - en oppdatering forts.

I underetasjen har det skjedd store forandringer. Jeg finner ikke bildet vi tok før vi begynte der nede, men det var et stort rom i råkjeller med fjell i den ene halvdelen der trappa kommer ned. Nå er det bygget et trapperom, flislagt med skifer, og trappa har kommet på plass.
Det gjenstår noen lister, litt tapetsering, maling, og elektrikerarbeid før dette blir helt ferdig. Det skal også settes opp en vegg med dør inn til trappa der veggen blir smalere for å dempe lyden fra vaskerommet (til venstre), og minske varmetapet fra kjelleren og opp i stua.
Her ser dere gangen nede fra bunnen av trappa. Veggen som skal settes opp kommer akkurat på hjørnet av veggen til venstre. For at ikke rommene skal virke små skal vi sette inn dører med vindu, og et vindusfelt på siden. Veggene mangler strie og maling, men det håper jeg kanskje jeg får gjort noe med til helga eller neste uke. Vi bestemte oss for trehvitt tak ettersom resten av underetasjen har det samme. Vi får evt se om vi orker å male det med tiden, men det blir ikke gjort nå med det første.
Vi har brukt de samme flisene i vindfanget oppe, men uten mulighet til å åpne utgangsdøra ble det litt vanskelig å ta bilde der inne.
Kjøkkenet er forsinket fra fabrikken, men det er egentlig greit for gravemaskinmannen er også forsinket og vi har fremdeles ingen inngangstrapp. Jeg gleder meg veldig til det kommer, for det vil gjøre huset til et skikkelig hjem. Og så er jeg veldig spent på hvordan løsningen blir. Det er ikke veldig lett å se for seg hvordan det blir ved å se en 3D tegning på en liten pc-skjerm.
Jeg har heldigvis klart å utsette levering av peisen flere ganger, for å få inn 150 kg peis uten skikkelig inngangsparti kan fort bli litt vanskelig. Forhåpentligvis er trappa på plass i morgen så jeg kan ta i mot både kjøkken og peis tidlig neste uke.

Huset - en oppdatering!

Nå er det noen uker siden sist jeg la ut bilder av huset, og det har skjedd ganske mye! Heldigvis kan man vel si for det er bare to uker til vi flytter inn. Det aller meste er ferdig unntatt badet og kjøkkenet og litt i underetasjen.
Så langt (kort) har vi kommet på badet:
Badet ble forsinket pga tregt anbud fra første baderomsfirma, og siden vi valgte å takke nei til det måtte vi samle sammen alle mulige håntverkere som alle er like opptatt. Endelig har det begynt å skje noe der, og i dag ble sveisemembranen påbegynt. Vi har et lite håp om at det er ferdig flislagt når vi flytter inn og at toalettet er montert. For meg som er høygravid brukes sistnevnte relativt ofte og jeg håper å slippe å famle meg frem i et ukjent hus på natta for å finne badet i underetasjen. Resten av interiøret har vi nesten bestemt oss for, men det er noe leveringstid på en del av det.
Gangen utenfor badet er egentlig ferdig, vi mangler bare døra inn til badet.

 (Den fine pappkledningen til venstre er for å beskytte tapeten mens håndtverkerne holder på.)

Alle soverommene er ferdige (unntatt strøm). Vi har til og med rotet oss til å male vinduskarmene hvite. På barnerommet gjenstår det bare å skru opp garderobeskapet før vi kan få på plass gardiner og tingene hennes.



Vårt soverom er også ferdig, men vi mangler skyvedørene til klesskapet. Dørene skulle vel egentlig komme denne eller neste uke så det er vel ikke lenge før det også er i orden.  Innredningen er nesten på plass, men vi mangler noen skuffer og hyller før alt er klart.


Det midterste skapet måtte vi tilpasse for å få inn. Litt ugunstig med 370 bredde og IKEA-skap, men superpappa fikser det meste. Vi skal uansett bare henge lange klesplagg i det skapet så det krever ikke mye innredning.
Det siste soverommet fungerer bare som oppbevaringsrom akkurat nå så det er ikke stort å vise frem.

I stua har vi endelig fått det ekstra vinduet, og rommet ble veldig lyst og fint (bildet er derimot tatt i motlys så det ser ikke så lyst og fint ut). De gamle vinduene må males, så jeg har litt småpirk å holde på med.
Trappa er endelig på plass og selv om jeg ble noe overrasket over størrelsen på gelenderet synes jeg det ble veldig fint. Jeg må bare blir vant med det, og så hjelper det nok med litt møbler som tar vekk oppmerksomheten.


Det var veldig rart å få en trapp inn i huset! Men så utrolig lettvint det er å gå opp og ned i stedet for å løpe ut og rundt. ;)

mandag 16. mai 2011

En drøm går i oppfyllelse!

Min store drøm har i mange år vært boblebad, og om en måneds tid går drømmen i oppfyllelse! I dag bestilles nemlig boblebadet jeg alltid har drømt om. Takket være gode kontakter får jeg en fin pris på designhjørnekaret Linea fra Interform.



Det har god plass, og full dybde i hele bunnen slik at man kan sitte minst to, kanskje tre i det. Boblebadet skal bygges inn for jeg synes det er så fint med "champagnekant" rundt badekaret.  Jeg har bestilt med ekstra ryggdyser, og både jet- og luftmassasje. Med begge deler kan små barn kan leke seg med boblene på dagtid, og på kvelden kan en sliten mor slappe av med jetmassasje, og kanskje står det et glass med noe godt i på champagnekanten.

fredag 13. mai 2011

Valgets kval

Rund eller firkantet?


Vi liker best den firkantede, men hvordan blir det med armaturet da? Må vi ha vegghengt armatur, eller kan man ha en stående på siden?

Baderom - det vanskeligste valget

Vi sliter veldig med å bestemme oss for hvordan badet skal bli. Vi trodde vi hadde bestemt oss for brunt og hvitt, men så har denne frua ombestemt seg i ettertid. Derfor har vi tilbrakt enda flere timer på baderoms-og flisebutikker for nå begynner det å haste med å ta avgjørelser. Rørleggeren er godt i gang, snart skal de andre håndtverkerne begynne med membran, varmekabler og støp, og plutselig står flisleggeren der og venter på flisene.

Vi fant en eneste flis vi likte veldig godt, Naxos City fra Flisekompaniet.
Her er et bilde av den i bruk:


Vi skal ha den i 30x30 på gulvet og mosaikk (5x5) i dusjen, ellers blir veggene hvite. Vi holder fremdeles en knapp på den hvite veggflisa vi fant i forrige leterunde, en bølgete, stor og avlang flis.

Vi skal bygge inn et hjørneboblebad og jeg er usikker på om vi skal bruke mosaikk til innbyggingen eller den store hvite veggflisa. Jeg har litt lyst til å gjøre litt ut av det nå som vi har mulighet, men jeg får se hvor tøffe vi ender opp med å være. Det finnes så utrolig mye flott man kan gjøre hvis man tør!

torsdag 12. mai 2011

Det skulle vært en stor dag

I dag skulle vi feriet en bursdag. En stor dag med rundt tall.
Desverre fikk vi aldri feire min søsters 40-årsdag, men det ble en rosebukett og noen lys på gravplassen hennes i stedet.


onsdag 4. mai 2011

Garderobe

Tidligere i år bestilte vi garderobedører, og jeg har avventet med innredningen en stund fordi jeg var usikker på både løsning og leverandør. I går fikk jeg endelig rotet meg innom for å se på innredningen hos dørleverandøren vår, og da jeg fikk se totalprisen var valget enkelt; det blir IKEA. Vi må mikse og trikse litt med et skap for å få det til å passe, men ellers tror jeg det blir veldig bra.
Slik blir løsningen:
Øverst blir det en ledig hylle opp mot taket, og der er det sikkert ideelt å lagre ekstra dyner. pledd og puter. Og for de av dere som så innlegget med en gang det ble postet ser dere kanskje at løsningen er endret. Det måtte bli sånn pga skyvedørene så vi skal slippe å vente på hverandre hver morgen når vi skal inn i skapene.

tirsdag 3. mai 2011

Solgt!

Etter en overraskende budrunde med treg start solgte vi leiligheten vår på 4 timer til salgsrekord i borettslaget! Både vi og megler flirte oss gjennom de siste timene for budene gikk langt over det noen av oss hadde turt å håpe på.
Så fint for oss for da får vi råd til å sette opp garasje i år.

Her er noen bilder fra finn.no annonsen:







Jeg vokser

Nå er jeg i uke 31 og magen har vokst ganske mye siden sist. Jeg tok egentlig bilder for en uke siden men jeg har selvsagt rota bort minnebrikken, så da blir det et halvdårlig mobilbilde i stedet.


Jeg merker at alt er mye tyngre og jeg puster og peser som en hval. At jeg skal bli enda større prøver jeg å ikke tenke så veldig mye på. ;) Heldigvis er jeg i relativt god form fremdeles, men jeg orker naturligvis ikke så mye som før.
Sist jeg la ut bilde var i uke 25, og da så jeg slik ut. Jeg var litt nettere da ja!