fredag 30. september 2011

Ny spisestue

De gamle spisestuemøblene var for det første veldig slitt, og for det andre var jeg rett og slett lei dem. Jeg hadde en formening om hvordan nye møbler skulle se ut og plutselig dukket drømmebordet opp på Skeidar! Jeg ventet og ventet, og jammen var jeg heldig for det kom på tilbud! Nå spørs det bare hva slags stoler vi skal ha til.
Vi har skinnstoler med høy rygg fra før så jeg kunne sikkert kjøpt trekk til dem, men da blir de som stolene på bildet og de synes jeg ikke er så fine.

Jeg har tittet litt på denne fra Bohus:
Prisen er fin og trebeina matcher bordet, den er til og med knallgod å sitte i. Problemet er bare at jeg ikke er særlig glad i naturfarget lin, eller kanskje vi skal si lin generelt. Så er det også en liten drøm med armlener på stolen, så jeg får tenke litt på det. Kanskje jeg endrer mening når jeg får tenkt lenge nok?

torsdag 22. september 2011

Kjøkken - Et skritt videre

Kjøkkenet ble endelig ferdig montert for et par uker siden etter å ha ventet over et halvt år. Vi bestilte kjøkken fra Norema fordi vi trodde det skulle bli ferdig montert til avtalt tid. Så feil kan man ta! Jeg bestilte kjøkkenet i februar så de brukte nesten 7 mnd på å få levert og montert alle delene. Makan til rot har jeg aldri vært borte i før. Ingen har kontroll på noe som helst, og vi har tapt forferdelig mye penger. Å ha det rotet ved siden av flytting, svangerskap, fødsel og barseltid har virkelig vært stressende. Klage er oversendt Norema, så nå får vi se om de klarer å rette opp mitt inntrykk av dem.

Det positive er at jeg endelig kan begynne med den siste finishen. Vi har lenge lurt på hva vi skal ha over benken, og siden de eneste flisene vi likte kosta skjorta ble vi enige om å legge tapet over benkene og fliser i grua. I går listet snekkeren ferdig hele rommet, og i dag har jeg lagt tapet over kjøkkenbenken. Jeg hadde lyst på litt farge, og med tapet er det enkelt å endre hvis man blir lei så vi satset på en turkis tapet. Flisene vi skal ha i grua er bestilt så litt gjenstår fremdeles.

Her er en liten sniktitt etter dagens innsats:

mandag 19. september 2011

Morgenkos

Ute regner det, og det var kjølig i huset da jeg stod opp. Nå er det kanskje på tide å teste den nye peisen vår? Det er bare det at det er så mye lettere å starte varmepumpa i stedet for å gå rundt huset for å hente ved. Men jeg skal gjøre det, en dag...

Vi har en forkjølet liten frøken i hus, men det påvirker heldigvis ikke søvnen hennes. Hun har sovet hele natten og nå sover hun ved siden av meg i sofaen mens jeg koser meg med tv, internet og en kopp kaffe.
Det er deilig med late morgener!


søndag 18. september 2011

Ny sjokoladefavoritt!

Jeg er en sjokoholiker, og hadde valgt sjokolade fremfor alt annet godteri om jeg måtte. De siste ukene har jeg forsøkt å trappe ned og gått over på mørk sjokolade for da spiser jeg mye mindre. På min lokale matbutikk har de en stor hylle med ulike mørke sjokolader så da plukket jeg med meg litt forskjellige varianter for å teste. Det er definitivt Freia jeg liker best, men den farligste er Freia Premium med sjokolademousse.
Nam! Og fordelen er at den er så mektig at man trenger bare en bit eller to.

Om den blir for kraftig kan jeg også anbefale den vanlige med 70% sjokolade, eller en friskere variant med ingefær og sitron. Den likte jeg veldig godt!