onsdag 25. januar 2012

Kanelsnurrer

Jeg testet en ny oppskrift på kanelsnurrer forrige uke, og de ble kanongode! Nam!

Oppskriften fant jeg her:



Jeg doblet oppskriften og fikk 24 stk. Jeg glemte å doble fyllet men jeg kan tenke meg hvor gode de blir med mer smør, sukker og kanel.

søndag 22. januar 2012

Shoppingdrømmen

Siden det er 4 mnd til jeg skal på shoppingtur til Glasgow har jeg god tid på å spare penger, og enda bedre tid til å drømme om alt jeg har lyst til å shoppe. Og i drømmene ser man ikke på priser gjør man vel? Uansett har jeg store planer om å investere i noen skikkelige pensko som er stødige og gode og gå i. Jeg hater å måtte ta av skoene etter et kvarter fordi føttene skriker etter nåde.

Sorte pensko er vel kanskje det man får brukt aller mest, så det står øverst på ønskelista.

Kanskje disse fra Miu Miu?


Eller disse fra Louboutin?



Eller kanskje noen med bling fra Miu Miu?



Ellers er det kjekt å ha både gullfargede og sølvfargede sko i skapet.
Her er to varianter fra Brian Atwood.

Og jeg sier heller ikke nei takk til disse fra Louboutin og Jimmy Choo.



Heldigvis koster det ingenting å drømme...

onsdag 18. januar 2012

Spisestue med hvite gardiner

Jeg fikk rota meg til å bytte gardiner i dag. Det ble veldig hvitt og veldig lyst, spesielt siden det også er helt hvitt ute nå. Jeg synes lysekrona passer bedre med lyse gardiner, så nå må jeg bare finne en måte å få inn litt farge i rommet.




Vi har som dere ser fått koblet lys til lysekrona men den har foreløpig ingen dimmer, så om den skal stå på burde man trenge flombelysning eller ha et ønske om å vise frem de nye solbrillene sine.

Kanskje jeg kan bruke det som grunn til å kjøpe nye solbriller?

tirsdag 17. januar 2012

Spisestue med lysekrone

Endelig har jeg fått på plass prikken over i'en. Jeg er dessverre noe usikker på om denne prikken ble i overkant stor, noa ala de ringene jeg en periode lagde i stedet for prikker over i'ene da jeg gikk på ungdomsskolen. Ja dere husker vel da man eksprimenterte med skrivemåter, og misunte kanskje bestevenninnen eller storesøsteren den fine håndskriften? Jeg lurer litt på om denne lysekrona ble en slik ring i stedet for en perfekt liten prikk. Jeg var nemlig litt for redd for at den skulle bli liten og puslete og så derfor for meg at målet på denne lysekrona var helt perfekt.

Kanskje den må gro litt på meg? Jeg kan korte inn lenkene på krystallene hvis jeg vil, og så hjelper det kanskje å få koblet strøm til den. Gardinene skal forresten byttes i noe annet. De så perfekte ut i butikken, men de ble ikke så perfekte her. De passet greit nok i jula på et vis, men nei, jeg liker de ikke så godt som jeg trodde. Kanskje lampa blir bedre med andre gardiner?


Dårlig bilde, tatt med dårlig kamera og dårlig lys. Det kommer bedre bilder når jeg får koblet lys til krona.

onsdag 11. januar 2012

Og turen går til...

Glasgow!

I mai blir det shopping og champagne for meg og en venninne! Vi skal bruke to dager på bare shopping (og litt champagne), og har planer om å reise med tomme kofferter.

Jeg gleder meg!!


Bildet er hentet fra wikipedia.no

søndag 8. januar 2012

Søndagstur

3 minusgrader, nysnø, vindstille og sol.

Blir det bedre?

Neste vinter

Jeg har lært at det er lurt å planlegge fremover når man har barn, spesielt når det handler om innkjøp av dyre klær. Nå er det salg på vintertøy og de siste dagene har jeg lagt igjen flere tusenlapper i butikkene. Jeg får vondt langt inne i lommeboka når jeg tenker på det, så jeg velger heller å tenke på alle kronene jeg har spart.

Jeg har skjønt at det man må ha er ull i alle varianter og Reimadress, og aller helst dobbelt opp! Når det denne uken ble reklamert for halv pris på Reimadresser og 30% på ull var det bare å lukke øynene og dra kortet. Vi er så heldige at vi har arvet to Reimadresser i ulike størrelser, men siden mange anbefaler to benyttet vi muligheten til å kjøpe en til i den størrelsen vi tror blir mest brukt. Litt lite gjennomtenkt var det kanskje å kjøpe en sjokkrosa dress når man har håp om søsken i fremtiden og naturligvis ikke vet hvilket kjønn det blir. Den tid den sorg (for lommeboka).

Dette er noe av det vi har kjøpt:





Nå tror jeg i allefall den lille frøkna slipper å fryse neste vinter.

lørdag 7. januar 2012

Hus - Ferdig! (Sånn bortimot...)

Det er lenge siden jeg har skrevet noe om huset nå, men vi er endelig ferdig med det vi bestemte oss for å pusse opp i denne omgang. De siste månedene har pappa holdt på med vaskerommet for å minske litt på antall rør og ikke minst skjule det. Jeg har en plan om litt farge på veggene, men det er ingen hast.
Hele hovedetasjen og halve underetasjen er totalrenovert, og hva vi skal gjøre med resten er vi litt usikre på foreløpig. Vi har en plan om å male litt, og antagelig pusse opp badet nede, men det er ingen hast. Dette årets prosjekt blir nok garasje og hage.

Jeg glemmer å ta bilder hver gang huset er ryddig og bloggbart, og nå har laderen til det gode kameraet gjemt seg godt et sted. Frem til jeg finner laderen eller får lånt meg et kamera, og ikke minst ryddet (igjen!) blir det dårlig med husbilder. I mellomtiden kan jeg vise frem en av blomsteroppsatsene jeg lagde før jul. Amarylisen på badet har endelig bestemt seg for å springe ut - bedre sent enn aldri!


Jeg håper at de andre som står i stua også har tenkt å pynte opp for oss ganske snart.

fredag 6. januar 2012

Mer eBay shopping

Små føtter trenger også sko, så nå er disse tre parene på vei hjem til oss.




onsdag 4. januar 2012

Shoppe-Shoppe

Da jeg var yngre ble jeg kalt Shoppe-Shoppe. Jeg fortjener vel det kallenavnet kanskje enda bedre nå enn da, og i det siste er det eBay som har vært den store lekeparken min. Det raser inn små pakker i posten nesten hver dag, og jeg blir litt flau ovenfor postmannen så jeg gjemmer meg bak gardina til han har kjørt videre.
Jeg har handlet litt julegaver men mest til meg selv, og det jeg har fått dilla på å kjøpe i det siste er øredobber.

Her er et lite utvalg av de jeg har kjøpt:


Det beste med eBay er som jeg kanskje har nevnt før: prisen! Det farlige med den lave prisen er kanskje mengden man kjøper for når skal man egentlig bruke alle de forskjellige øredobbene? Men jeg sier som Øystein Sunde; Kjekt å ha! (og legger til et lite hurra!).

tirsdag 3. januar 2012

Evighetsprosjekt

Etter at jeg ble mamma har jeg lagt håndarbeidet på hylla. Det synes jeg egentlig er veldig synd for jeg liker veldig godt å bruke hendene mine. En ting jeg ikke har gjort på mange år er å brodere, og nå har jeg slått til og kjøpt meg tre evighetsprosjekter. Jeg har alltid ønsket meg en stor og fin julesokk, men har aldri funnet en. Et lite søk på eBay minnet meg på de fine broderte julesokkene som Atelje Margaretha selger. En slik har jeg egentlig drømt om i mange år, og nå har jeg bestilt tre ulike så hele familien får hver sin. Denne har jeg så vidt begynt på (med skrekkblandet fryd over de bittesmå stingene):



Disse to er på vei til meg i posten, men jeg har ingen tro på at alle tre skal være ferdig førstkommende jul:



mandag 2. januar 2012

Nytt år - Nye muligheter

2012 - Året verden skal gå under i følge Maya-indianerne. Vi andre får heller satse på å utnytte de nye mulighetene det nye året gir oss, i stedet for å vente på at verden skal gå under. Å gå hjemme med permisjon burde vel egentlig åpne opp for mange muligheter ikke sant? Dessverre forsvinner dagene like fort som de kommer, og før jeg vet ordet av det legges frøkna og jeg synker sammen i sofaen uten å ha utrettet noe av det som var på dagsplanen.

Jeg har ingen nyttårsforsetter, men jeg håper å klare å utnytte mulighetene dagene gir bedre.

Og kanskje jeg finner tilbake til bloggelysten?

Godt nytt år
ønskes fra meg og ei lita prinsesse i den nye spisestolen hennes.