lørdag 28. august 2010

Et besøk i en annen verden - Del 1

Det føltes i allefall som en annen verden da vi var i Sør-Afrika selv om det bare var en annen verdensdel. Nå er det vel på tide at jeg deler litt av drømmereisen min med dere, så fremover kommer det flere innlegg fra turen vår.

Vi ankom siste flyplass nesten et døgn etter avreise og var forberedt på to kjedelige timer i buss før vi endelig kunne slenge oss ned og slappe av. Lykken var derfor stor da vi klatret opp i en jeep uten vegger og fikk en fantastisk safaritur på vei til lodgen. Vi var i ekstase over hvor nærme vi kom dyrene og ikke minst hvor mange vi så på turen. Vel fremme på lodgen begynte vi å forstå at det kom til å bli dagligdags å se de store flotte dyrene tusle rundt oss.

Disse elefantene var mer interessert i å slukke tørsten enn å bry seg om en bil med turister som stoppet og ivrig knipset ivei.

Vel fremme på Lodgen løp vi rundt som små ivrige barn og tittet på flodhestene som lå og latet seg ved elvebredden rett nedenfor bungalowene våre. Da vi fikk vite at de bodde der, og kom til å fungere som våre vekkerklokker var lykken fullkommen. Oppspilte satt vi oss ned og hørte på litt nyttig informasjon, mens vi gledet oss til de neste oppdagelsene.


Etter et raskt informasjonsmøte ble vi geleidet til bungalowen vår og vist rundt av hjelpsomme ansatte. Vår bungalow lå nærmest hovedhuset, men vi fikk ikke lov å gå de 20 meterene alene i mørket pga farlige dyr og slanger som kunne snike rundt på området. Vår bungalow bestod av et stort rom som inneholdt bad og soverom i ett, og fra balkongen hadde vi fin utsikt utover elven og naturen.



En halvtime senere da jeg lå henslengt i hengekøya med kikkerten i den ene hånden og boka i den andre tenkte jeg at dette måtte være en drøm!

To be continued....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar