søndag 12. september 2010

Et besøk i en annen verden - Del 4

Et av turens høydepunkt var kanskje ikke så overraskende turen til Krügerparken. Vi ble vekket i femtiden på morgenen og etter å ha laget matpakke hoppet vi trøtte inn i safaribilene og pakket oss godt inn med pledd. Det store med safari er å se The Big Five som er nesehorn, elefant, løve, bøffel og leopard. De færreste får se alle fem i løpet av en tur, men vi fikk se alle før lunsj! Vi hadde stoppet for å se på en liten flokk med gnu da guiden vår plutselig sier: "Look, there's a cat!". Rangeren satte bilen i gir og vi raste nedover mot katten som tuslet så bedagelig mot oss på veien i morgendisen, før den hoppet inn på siden og forsvant i gresset.


Resten av dagen så vi sikkert flere hundre leoparder i trærne, i allefall til vi så etter en gang til. De er sjeldne å se så vi var veldig heldige. Løver er heller ikke så vanlige, men vi så tre herremenn på relativt kort tid. Snodig nok så vi ingen løvinner, selv om alle herrene har en hel flokk hver.


Der det var løver som passet på byttet sitt var det naturligvis også gribber og en og annen hyene.



Hyenen er et misforstått dyr med rykte på seg for å være en ussel  tyv. Hyene fanger over 70% av maten sin selv så de klarer å overleve uten å stjele.
I tillegg til de fem store så vi naturligvis mange forskjellige dyr. Elefanter, flodhester, sebra, impala, og giraffer var det overalt.




Sør-Afrika har i tillegg til et fantastisk dyreliv, et rikt fugleliv. Over 900 arter er spredd rundt omkring i landet. Jeg fasineres veldig av ørner og var derfor lykkelig over å se ørn både her og der.




Jeg kunne sikkert vist dere bilder i timesvis fra Krügerparken, men det får holde med disse for denne gang.

Wikstrøm sendte meg forresten en mail i går med vinterens reisetilbud. Dårlig gjort synes jeg for nå vil jeg i allefall tilbake.....

1 kommentar:

  1. Åhhh, mimre, mimre. Vi var på Afrikatur i 2003 og har mange flotte minner.

    SvarSlett