lørdag 20. mars 2010

Skottland

Jeg kunne vist dere 200 bilder og skrevet masse om turen til Skottland, men her kommer et lite utdrag i stedet:

Det første stedet vi dro til var Threave Castle. Dette gamle slottet ble bygget på 1400-tallet av Archibald den Grimme. Vi fikk ikke kommet helt bort til det siden de bare kjører båtene over den lille elva på sommeren, men det var fint å se likevel!


Stemningen var nesten litt skummel, og de store flotte trærne på området var med på å forsterke følelsen av at datidens klansmedlemmer gjemte seg bak dem og ventet på å hoppe frem og for å ta meg til fange. Ja, slik de sikkert gjorde med vakre unge jomfruer vet dere ;)



Litt Robin Hood-aktig kanskje?


Jeg tok masse bilder av de flotte trærne, og her er ett som viser det typiske skotske landskapet:


Steingjerdene må man ha egen utdanning for å lage, og alle har bredere steiner stikkende ut omtrent midt på så man kan klarte over.


En annen dag dro vi til kysten for å titte på Culzean Castle som ble bygget på 1700-tallet. Det er et stort og flott slott på toppen av klippene.



Som små, nysgjerrige barn gikk vi ned til vannet og utforsket slottet fra sjøsiden for der hadde vi lest at vi skulle finne noe spennende.



Etter en farefull (nåvel) ekspedisjon over sleipe steiner i fjæra fant vi det vi lette etter:


Det var flere huler som ledet inn i slottet, men disse var dessverre stengt for nysgjerrige turister.  Det var også flere mindre huler der nede ved sjøen så vi fikk utforsket dem selv om jeg tror de stengte hulene hadde vært mye mer spennende.

Til slutt legger jeg ved et bilde som viser det man kan se overalt i Skottland på denne tiden av året; nemlig herlige, søte og små lam:

4 kommentarer:

  1. Kan Sulvis ligge i bagasjen og bli med neste gang?

    SvarSlett
  2. Klart hun kan! Men da må hun slanke seg 2-3 kilo for det er en maksgrense på 20 kg ;)

    SvarSlett
  3. Utrolig fine bilder. Og det slottet skulle jeg gjerne sett med egne øyne. Det så spennende ut.

    SvarSlett
  4. Så fantastisk flotte bilder!!

    SvarSlett