onsdag 2. juni 2010

Sommerhuset - Del 1

Det som i dag er vårt feriested ble bygget som et småbruk i 1935 for å huse en familie som etterhvert ble 8. På den tiden hadde huset utgang rett ut, og ingen terrasse. Før hadde overetasjen skråtak og var delt i 3 rom. Taket ble etterhvert hevet og det ble laget 5 soverom og loft. På 70- eller 80-tallet ble det også bygget et lite bad med dusj. I hovedetasjen er huset delt i fire og inneholder et stort kjøkken, en liten stue, hovedstuen og gang med trapp og spiskammers. Spiskammerset har vi gjort om til toalett i år, og endelig slipper vi å gå ut på do. Det er litt merkelig enda, men utrolig behagelig når det er mørkt eller vått ute.
For fem år siden så huset sånn ut:


Siden den gang har huset fått nytt tak, nye vinduer, ny utgangsdør, ny bekledning, terrasse og ny farge. Endelig har huset fått skikkelig isolasjon, og vi kan kose oss på terrassen der det er lite knott og flått.

Låven som vi malte i påsken har også gått gjennom store forandringer. Selv om det er mye igjen ser den nesten ny ut, i allefall på den synlige siden.

Før:

Etter:



Snekkerarbeidet har vi ikke gjort selv, men det har gått med veldig mange timer til maling og diverse annet. Selv om låven ser fin og flott ut fra denne vinkelen skal jeg love dere det er mye mer å ta tak i. Det er et digert hull i den ene veggen, låvebrua skal settes opp igjen, gulvene må repareres, bekledningen på de andre sidene må fikses osv. Vi blir nok ikke arbeidsledige med det første, så hvis noen har lyst til å bruke kroppen ute i frisk luft må dere gjerne melde dere til arbeidsleir!

1 kommentar:

  1. Sommerstedet deres ser herlig ut! Gleder meg til å lese mer om det!

    SvarSlett